Цитат Първоначално публикувано от Evgeni Petkov Виж публикацията
Прашеца няма да усили имунната система на тригодишно детето, най- много да го алергизира към полена или ако е замърсен самият полен с микози да доведе до диария! Няма нужда според мен да се търси такъв ефект при здраво дете, за да бъде превантивно здраво. Затова и е излишно дори и прополисова профилактика с воден разтвор на прополис. По добрият вариант е да се дава само мед- по 0.5 гр. на кг/т.т. дневно, зимата меда да е липов- има изразено потогенно, секретолитично и противовъзпалително действие, пролет, лято -местен- билков, ливаден.
Колега, къде видя някой да е получил алергия защото е ял прашец? Между другото нашето дете го бяхме водили при някакъв голям специалист по алергии и той му намери алергия към яйца. Не го попитах защо тогава яде пържени (с яйца) филии, палачинки всяка седмица и му няма нищо, за да не стане неудобно.

Виж ако някой има алергия към полени, тогава може да има непоносимост и към прашеца, но пък в меда също има прашец, така че тогава ще има непосносимост и към мед. Всъщност има доктори (малко са и повечето не са българи), които дават пчелен прашец при лекуването на различни видове алергии. А иначе списъка с полезни вещества в прашеца е толкова дълъг, че не се сещам за натурална храна, която да е толкова богата. Синтетичните боклуци в аптеките изобщо не ги коментирам, докторите ги изписват с кеф обаче аз такова нещо на децата си не бих дал никога ако ще и без пари да ми го дават. Това разбира се е мое мнение.

Вярно е че ако прашеца е събиран от замърсен район или е оставен влажен в него може да има вредни вещества, затова не бих си купил прашец от магазина, защото е много вероятно да е внос от Китай, съхраняван незнайно как. Но този проблем е валиден за всички храни, които си купуваме от магазина. Нима по фъстъците ако са стояли влажни няма опасност да има аспергилоза примерно?