Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 27 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 262
    Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    Тези таблетки се казват "ФОКСТОКСИН или ДЕЛИЦИЯ" не се продават свободно силно отровни и няма лечение сама СМЪРТ. Прочетете указанието и ще се уплашите .

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    Ха .Ха от преди десетина години ги знам тези хапчета. Цяла Добруджа третира с тях.Магазините се нареждат на кумин по около 8 или 10 направо върху земята на 2,3 магазина по едно хапче сложено на парче хартия ,а последният магазин увит със стреч и край на мача . Забравяш за думата МОЛЕЦ .Дори след като извъртя последно не си правя ама изобщо труда да ги връщам за почистване.Напрово вц склада.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от bat_minka Виж публикацията
    Ха .Ха от преди десетина години ги знам тези хапчета. Цяла Добруджа третира с тях.Магазините се нареждат на кумин по около 8 или 10 направо върху земята на 2,3 магазина по едно хапче сложено на парче хартия ,а последният магазин увит със стреч и край на мача . Забравяш за думата МОЛЕЦ .Дори след като извъртя последно не си правя ама изобщо труда да ги връщам за почистване.Напрово вц склада.
    Аз също не връщам магазините за почистване ,затова търся варианти.Ползвал съм преди години подобни хапчета ,но и рамките ми бяха по-нови и не знам точно какъв е ефекта.Към колегите : след като са такава опасна отрова ,как мелят брашно и как ядем после хляб? За мравчената киселина : при по -нови рамки и по- уплътнен склад ,може и да работи.При мен не даде добър резултат.Слагах и в бурканчета ,и върху парцали.Просто много бързо се изпарява.Колега , би ли писал как се наричат тези хапчета.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Рамка с мрежа, върху нея нареждаш корпусите на комин като последният е празен-върху рамките на предпоследния слагаш буркан омния 8 пълен с мравчена киселина. Най-отгоре пак рамка с мрежа. Есен и пролет проверяваш да не се е изпарила киселината, а зимата си къркаш винце.
    Това ли е евтеният вариант?Даже не мога да сметна 30 буркана ,колко МК ще поемат.Все пак -благодаря.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    После ревем за цена на меда.
    Потвърждавам казаното като не съм виждал, но и аз съм чувал точно за този метод за борба с молеца. Трябва да си признаем, че това е много примамлив метод поради неговата простота и висока ефективност. При ужасяващата цена на единствения специализиран препарат няма как да не се прибягва до такива алтернативни методи.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    После ревем за цена на меда.
    Потвърждавам казаното като не съм виждал, но и аз съм чувал точно за този метод за борба с молеца. Трябва да си признаем, че това е много примамлив метод поради неговата простота и висока ефективност. При ужасяващата цена на единствения специализиран препарат няма как да не се прибягва до такива алтернативни методи.
    Е защо ве? Всички подобни препарати имат карентен или там карантинен период .Ти не консумираш ли зеленчуци плодове ..?

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Градски ,благодаря за линковете.Виждам ,че си против такива действия.Аз обаче не живея в рая ,нито съм по-католик от папата.Пелетите с "фосфин" ми харесаха.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    След малко отивам на село и ще ти снимам опаковката

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Колега , би ли писал как се наричат тези хапчета.
    Delicia Freyberg или Делиция - газтоксин АЛУМИНИЕВ ФОСФИД - 57,0 %

Универсален фумигант / инсектицид, акарицид и родентицид / за борба със складови неприятели / зърнена гъгрица, оризова гъгрица, бобова гъгрица, царевична гъгрица, житен молец, житен бръмбар, суринамски брашнояд, житна гъгрица, зърнов бръмбар, ръждивочервен брашнян бръмбар, ръждивочервен зърнен бръмбар, молец по сушените плодове, сив брашнян молец, тютюнев молец и др. / чрез обгазяване / фумигация на празни и пълни складове, мелници, вагони, трюмове, контейнери, силози, тютюн и т.н.; зърно в насипно състояние.

Активно вещество: алуминиев фосфид – 57,0 %
    Вид на препарата и опаковка: Плоски таблетки по 3 грама - кутия 1,440 кг. Всяка кутия съдържа 16 флакона с по 30 таблетки (общо 480 таблетки). Кръгли таблетки по 3 грама - алуминиева бутилка 1 кг. Пелети по 0,6 грама - алуминиева бутилка 1 кг. Категория на потребителя: професионална.

Работа с препарата: а/ обеззаразяване на зърно в силозни клетки или зърно в насипно състояние – 8-10 таблетки / 40-50 пелети / на тон зърно, при време на експозиция в зависимост от температурата на зърното от 3 до 7 денонощия. Проветряване – минимум 2 денонощия. б/ обеззаразяване на празни складове - 2 таблетки / 10 пелети / за куб. метър при същите условия, както при обеззаразяване на зърно.

Карантинен срок за зърно: 45 дни
    http://nivabg.com/wp-content/uploads...ca-delicia.jpg

Страница 9 от 27 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •