Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    0888 513 916
    На GSM може да си поръчаш устройство за прогонване пчелояди, кълвачи или каквото си избереш. Устройството работи с акумулатор и с фотоклетка за работа през светлата част на деня. Наблюдават се положителни резултати с прогонване на неприятелите веднага след активиране. Може да се настрой през какъв интервал от време да се включва и да издава звуци на грабливи птици. Ефективен, евтин и надежден. Излиза някъде около 130-150 лв. С продавача се работи много лесно и надеждно.

Успех

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    0888 513 916
    На GSM може да си поръчаш устройство за прогонване пчелояди, кълвачи или каквото си избереш. Устройството работи с акумулатор и с фотоклетка за работа през светлата част на деня. Наблюдават се положителни резултати с прогонване на неприятелите веднага след активиране. Може да се настрой през какъв интервал от време да се включва и да издава звуци на грабливи птици. Ефективен, евтин и надежден. Излиза някъде около 130-150 лв. С продавача се работи много лесно и надеждно.

Успех
    Пробвано, даже и препарирани грабиливи птици и ефекта е 2 часа после свикат и не им пука.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Говориш (пишеш) колкото да не заспиш. Ограничи се в невежеството си и остави хората да се избавят от натрапчивите пчелояди по начин който те си изберат.
    Аз предлагам вариант, който работи при мен от 1 година.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Това че ще изгоните пчелоядите от пчелина ще е само за ваше успокоение. Преди няколко години и при мен беше така. Без малко да си купя въздушна пушка. После един човек от селото ме заведе до един подлез на магистралата - пчелно гробище. Пчелоядите чакат пчелите на хълмчета където прелитат ниско над земята и на ята ги атакуват. Разбрах че въздушната пушка ще е само загуба на време. Не знам какво е решението може би хранене и много пило.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    Говориш (пишеш) колкото да не заспиш. Ограничи се в невежеството си и остави хората да се избавят от натрапчивите пчелояди по начин който те си изберат.
    Аз предлагам вариант, който работи при мен от 1 година.
    Пия кафе в момента и не ми се спи. Ограничи обидите и се успокой.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Простите неща са най-ефективни: http://www.newfresh.org/shop/product...ayki-i-dr.html

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Пчелоядите са прелетни птици. В България идват април и си отиват септември. В момента тече прелета им от север към юг , от по северните страни всичко преминава през България, събират се на ята и понякога са хиляди. При мен всеки ден преминават ята, като не се задържат повече от ден. Когато голямо ято при прелета се задържи на някой пчелин, може да се стигне до големи загуби на летяща пчела, застрашаваща нормалното развитие на семейството и неговата смърт през зимата. Забелязал съм, че около 10.09-15.09 приключва прелета им и не остава нито един пчелояд в моя район. Има логика да се води борба с пчелоядите в този момент на прелета им, особенно при облачни дни.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    .... Има логика да се води борба с пчелоядите в този момент на прелета им, особенно при облачни дни.
    Ами аз си я водя... чак патроните ми свършиха, ма то както вече писах пъдпъдък и гургулица няма, така че ПУЦАЙ КУМЕЕЕ...

Ма не се разреждат пусто... даже и след 2 патрондаша

Ето ги нахалниците:

DSC_0042.jpg

DSC_0041.jpg
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Иначе и на двата пчелина (50км дистанция) положението е що-годе еднакво. В някои кошери (5-10%) има малко пило, около 1 рамка - открито и запечатано. 70-80% са с по 3 до 4 рамки (непълни) пило, а има и такива с 5 и повече. Медовите запаси са точно като за зимата, плюс малко отгоре. Резенето на Абланово не дава стоков мед, но много добре попълва запасите към момента и не дава на пчелите да мислят за кражби и нападения.
    Аз започнах подготовката за зазимяване, като местя маломедните пити освободени от пило зад "преградната рамка" - напълно празна или основа.
    Георги Корчев се казвам
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Май пак взех да си говоря сам...
    Че и си отговарям...

Може на някой да му е интересно: вчера сутринта сложих една ловна камера до една гора. Интересното е, че при всяка снимка, камерата изписва и температурата на въздуха. Ето и температурите по часове:
    8ч - 15*
    12ч - 26*
    13ч - 29*
    24ч - 15*
    24:30 - 13*
    02ч - 12*
    03ч до 05ч - 10*
    10ч - 18*

Така че другари, скоро ще зазимяваме....
    Георги Корчев се казвам

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •