Здравей, batefori!Пиша сега по темата,защото съм нов във форума.Преди 4 години ми подариха 2 кошера,а нямах никакво понятие от пчели.И аз като теб търсех някой пчелар да ми покаже някои основни неща.Намерих един познат,който помагал на друг пчелар,но се оказа,че само когато вади мед.Разбрах,че няма почти никакъв опит след като есента сложи лентите против вароатоза не между рамките,а върху тях.След това разбрах,че са сложени неправилно.Това ме наведе на мисълта,че ако сам не си помогна няма кой освен ако имаш някой наистина твой човек.За това си набавих литература и се започна здраво четене.Да обаче само суха теория не става,защото прочетеното трябва и да се види за това на помощ ми дойде интернет.Там е пълно с филми и клипове на пчеларска тематика.Не съм експерт,но вече 4 години си ги обслужвам сам и не съм зависим от никой.Колегата VES е прав, няма кой да си зареже работата и да дойде да ти помага.Точно това трябва да те амбицира сам да се учиш,като не казвам,че не трябва да питаш други колеги пчелари.Аз съм разговарял с много пчелари,но само толкова никой не дойде да ми покаже,защото уж все имали работа,но просто не им се занимаваше с мен.Успех и вярвам,че ще се справиш