Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 44 от 121 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 431 до 440 от общо 1210
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    За сиропа на Пантелей Тошев ООД ли говорим? Не случайно те питат по-горе коя е обявата, за да стане ясно за кой сироп точно питаш.
    Ако е този на Тошев виж в тази тема:
    http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=191&page=29
    мнение 284, имам и още снимков материал.
    Пълен боклук е както сиропа му така и твърдата му храна, половината я изхвърлят на дъното.
    То само цената като му видиш и трябва да имаш едно на ум!
    Каква е цената на твърдата му храна и къде може да я видя опаковката? Защото купих някаква евтина, миналта година която се троши и пада по дъното!

Автор
    Регистриран
    08.07.2014
    Пчеларски район
    Трънско
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Пълен боклук е както сиропа му така и твърдата му храна, половината я изхвърлят на дъното.
    Аз подхранвах с такъв сироп миналата есен и нямах проблеми. Този, който ми остана, кристализира след края на зимата, но го втечних и пчелите си го взеха при пролетното хранене.
    Христо Йорданов

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от Ristis Виж публикацията
    Аз подхранвах с такъв сироп миналата есен и нямах проблеми. Този, който ми остана, кристализира след края на зимата, но го втечних и пчелите си го взеха при пролетното хранене.
    Каква му е цента?

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    напиши на гооглето пантелей тошев и ще разбереш. Между другото ние се кооперирахме и взехме около 600 кг. на цена 1.38 лв. Свалят го с голяма охота

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от bat_minka Виж публикацията
    напиши на гооглето пантелей тошев и ще разбереш. Между другото ние се кооперирахме и взехме около 600 кг. на цена 1.38 лв. Свалят го с голяма охота
    Гледал съм го сайта, никаде няма обявени цени. http://www.toshev-ltd.com/bg/Produkt.../189/products/

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Преди малко говорих с Младен/Вимекс/,че той ще ми изпрати негов инвертиран сироп,който поръчвал лично в някакъв завод.Цената за най-малко 1000 кг. е 1,60 лв.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Най-добрият инвертиран сироп е немския "Апиинверт"! Моят съвет е да не си правите експерименти с "гаражни" изпълнения.
    Working....

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Най-добрият инвертиран сироп е немския "Апиинверт"! Моят съвет е да не си правите експерименти с "гаражни" изпълнения.
    Затова поръчах само една туба,ще го сравня с Апиинверта.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не знам дали внимателно сте разгледали сайта на Пантелей Тошев, но на него има параметри на сиропа и там пише ХМФ<40. Шокирах се като видях тази цифра и при разговор с отдел Пласмент установих, че наистина тяхното ХМФ е много високо. Вероятно използват някаква бърза високотемпературна технология за инвертиране, която силно вдига нивото на ХМФ далече над допустимите за пчелите граници. В момента на партидите им, които са на склад, ХМФ-то е някъде около 25 и това го пише дори в сертификата. Служителя от пласмента остана изненадан, когато му казах че пчеларите се нуждаят от сироп с ХМФ не повече от 2-3 максимум 4. Той каза, че не го е знаел това.

Иначе сиропа им наистина е възможно най-евтиния, който може да се намери на пазара. Самият аз си изчислявах, че дори моя личен инвертиран сироп трудно мога да го направя по-евтин от техния. Ха-ха - на моя обаче ХМФ-то е много ниско....

След като набързо проучих пазара на всички видове сироп, които се продават в България, стигнах до извода, че и тази година искам или не - сам ще си правя сиропа. Възникнаха следните проблеми:
    1. На българския производител ХМФ-то е много високо. Дори и да преглътна ХМФ=25, пак от завода ми казаха, че за 1 ТИР ще им трябват поне 10 дена време, за да го инвертират.
    2. Тогава реших да си купя Апиинверт, и звъннах на вносителя, но при него се оказа, че няма наличен на склад. Чакали някакви вагони да пристигнат, но пак говорим за отлагане с 10-15 дена.
    3. Тогава реших спешно сам да си организирам инвертирането. За да става бързо обаче се нуждаех от машини с по-голяма вместимост. Звъннах на Светльо Гендов, който предлага такива машини във форума, като поисках да си купя 2 бр. 600-литрови бъркалки с водна риза и нагревател. Оказа се, че няма налични и трябва да се произведат. Тука също ми казаха, че ще стане след около 10 дена.

Ха сега де. Оказа се че нито един вносител или производител не е подготвен да посрещне засиленото пчеларско търсене на инвертирани сиропи и/или на машини за тяхното производство. Всеки казва след 10 дена, но от психологията зная, че когато човек НЕ ЗНАЕ кога ще стане, инстиктивно казва "десетина дена". Това означава, че може да е след месец или дори повече.

И такааааа ....... Тази година отново съм в патова ситуация, и май отново ще се наложи хранене през септември или октомври .....

Страница 44 от 121 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •