на теория добре![]()
на теория добре![]()
Джуди,около София вали често,което ще рече,че има подържаща паша.....Във Видин и около почти всичко изгоря....Понеделник-вторник ще правя още отводки,но с оплодени майки.Ще има и такива на които ще изкарам само майката и ще ги оставя да си направят нова....
От 4г. правя Агустови отводки, в момента имам две излюпени майки на 1 август и чакам да се оплодят. Миналата година има оплодени средата на септември и приживяха и развиха прекрасни семейства. Големия проблем е храната! Но аз го реших по следния начин: Отводката е на 4р. Слагам и две основи от двете страни, ханеманова решетка от горе и 15г с найлона, и кашона Апифонда!
Днес направих още 5 отводки две рамки с пило и една с мед-ще им придам оплодени майки след 4 дена.Преди придаването на оплодените майки ще унищожа заложените свищеви маточници.Отнех други две"стари" миналогодишни майки и оставих кошерите да си произведът нови.Също днес наблюдавах един клега,които също залага на "късни" майки.Поставяше маточници(от карника) в двурамкови отводки LR.
Сигурен съм,че има още много колеги,които разчитат на "късните майки".Дано повече от тях да се включат в темата за да развенчаем мита за НЕсъстоятелността на късните майки и отводки.
Ха-Ха ..... Може късна отводка, но трябва да бъде направена на 3-4 или дори 5 рамки с пило и пчели. Но това отводка ли е или си е цяло семейство?
Иначе не хранете илюзии, ако направите отводка на 2 рамки, че ще има някакъв шанс от нея да стане семейство. Нали им наблюдавах развитието - 20 дена, докато се окопити, и още минимум 20-30 дена, докато напълни 80% от един корпус. И това когато има прашец и градеж. Когато няма (сега) нещата стават много съмнителни.
ПС: Плещя си аз из форума, но утре аз също ще правя отводки. Като те прекара живота, хващаш се за надеждата, а както знаете - тя умира последна.
До края на август началото на септември ми предстои направата на еднорамкови отводки с майките,на които им предстои бракуване.
Ангеле, би ли разказал малко повече за еднорамковите отводки - какво се случва с тях, кога ги присъединяваш към основните семейства и тн. Мисля тези дни да спретна една сборна отводка с пронесла майка за проба... Имам и слънчоглед, който ще цъфти поне още седмица.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))