Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 327

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Само да има кой да пълни...
    На фона на късната и студена пролет и сухото лято около 10-15кг от семейство,с изключение на единия лежак с миналогодишна юлска майка,местна превъзходна -около 25 кг.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Браво Владо!
    Около 25-ти изкарах 18кг тъмен ливаден мед от най-силния си кошер, като останаха рамки за центрофугиране в плодника, които имаха и доста пило. Тръгна и слънчогледа и предвиждам още едно въртене, някъде около 20 август.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от BateMisho Виж публикацията
    Тръгна и слънчогледа и предвиждам още едно въртене, някъде около 20 август.
    Успех!Близо до мен има блок 25-30 декара слънчоглед ,но още не е цъфнал и нисък,дребен ми се вижда.Ако цъфне към края на месеца и вкарат в плодниците дали ще е проблем за зимуването?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    За твое успокоение можеш по време на цъфтежа да подхранваш със захарен сироп.

Цитат Първоначално публикувано от vlado 9 Виж публикацията
    Успех!Близо до мен има блок 25-30 декара слънчоглед ,но още не е цъфнал и нисък,дребен ми се вижда.Ако цъфне към края на месеца и вкарат в плодниците дали ще е проблем за зимуването?
    Не мисля че ще имаш проблем. При мен отводките зимуват само на такъв мед. И няма жертви.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Ок.Плодниците не съм ги пипал,с малки изключения, и за сега са добре заредени.А този слънчоглед не е много и е дребен,но ...страх лозе пази!Реших да питам.

Ливадния явно червенее на всякъде . Предполагам се дължи на детелината . В равнините части където пашата е само ливадна добивите са слабички , по-слаби от миналата година . За сметка на това в гората се сдобихме с много акация и още по - много манов мед средно 35-40 кг от семейство общо което за региона е доста добър добив за стационарен пчелин .Говоря главно за Кюстендилско . Маната е нож с две остриета особенно за новосъздадените отводки които са се запасили изцяло с мана , така че внимавайте как ще зазимите !!!
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

Автор
    Регистриран
    08.07.2014
    Пчеларски район
    Трънско
    Страшни разбойнически групи плячкосват наред. Отглеждам престъпници. Слабите отводки, на по 2-3 рамки едвам удържат фронта. По-слабите - не успяват. Слаб/силен кошер - няма значение, нападат се поголовно. Направо не знам какво да ги правя, стесних всички входове до минимум. Преместих най-слабите отводки извън пчелина, на около 200 метра от него, чудя се колко време ще им трябва да ги надушат и ликвидират. Майките вътре едвам оцеляват и няма никакво пило, а подхранването направо ги унищожава, защото веднага налитат натрапници. Вчера валя, днес само се мръщи, но така или иначе всичко е изгоряло.
    Христо Йорданов

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •