Здравейте колеги. От тази година започнах да гледам пчелички. Пролетта започнах с 3 стари ДБ 12 рамкови и си купих 6 отводки с по 3 рамки с по 1 маточник. До ден днешен съм направил, от гореспоменатите , 12 10 рамкови, на 6 от тях съм сложил магазини , и в момента имам 5 млади отводки. За мен това е доста голям напредък като се има в предвид, че това ми е първата година ( то добре че е дядо ми да показва кое как да направя иначе щях да си остана само с мерака ) . В момента магазините ми не са много пълни, но няма и какво да очаквам след като всичките са млади семейства ( от които направих и нови отводки ) и всичките рамки ми бяха с нови не изградени основи. В събота ще вадим мед за първи път тази година и се надявам на 2-3 тенекии да има за лична консумация .
Ето го и съществото на въпроса ми :
Всичките ми магазини са с големи рамки, а не с малки. Във форума във FB гледам само снимки на магазини с малки рамки. Грешка ли правя че използвам магазин с големи рамки ?
Предполагам, че има значение от мястото където ги гледам , дали са близко до пашата, дали региона е благоприятен и д.р ?