Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4228

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Аз вече имам следната стратегия. Палатка и набързо преглеждам корпуса и деля пити с пило и медови. Слагам медовите отделно в друг корпус отгоре е пчелогонка. На другия ден се надявам горе да има малко пчели. Някои кошери са с ХР, други майките са "свалени" от пчелите по долните корпуси. Има "отлични" майки дето са из горните корпуси. Ами такива като видя пило и яйца в горния корпус (и съм с палатка) затварям веднага и да чака. По-добро не се сещам. Благодаря за съветите на всички

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Ужасно много пчелояди - аз и предни години съм питал, та не тая надежди за някаква успешна идея. Ала все пак да попитам пак - ако някой нещо знае за борбата срещу тях, ще съм му благодарен, защото наистина са много.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Ужасно много пчелояди - аз и предни години съм питал, та не тая надежди за някаква успешна идея. Ала все пак да попитам пак - ако някой нещо знае за борбата срещу тях, ще съм му благодарен, защото наистина са много.
    Ни е пролетно време им запълваме дуките не знам да ли е много ефикасно но го правим.Но в интересна истината по намаляха

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    мухозол каза, взимаш пиратки и правиш Нова Година -помага временно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Такова чудо няма, тази гад така се е народила че няма справяне с тях. Днес какво ли не пробвах и не им пука, и мен щяха да изядат ако бяха по големи. Около 100 броя обградили пчелина и нито една пчела не се прибра. Ще трябва да ставам ловджия да си пазя пчелина.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    ..........
    При мен даже пчелите се плашат да излизат на полет - и съвсем не се майтапя, такова нещо не бях виждал до сега. Лошото е, че и аз не съм ловджия - нещо, за което вече взех да се замислям, само заради пчелоядите.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    И при мен положението е същото, само дето в кошерите не са влезли, не им пука ни от тропане по тенекия ни от пиратки.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    0888 513 916
    На GSM може да си поръчаш устройство за прогонване пчелояди, кълвачи или каквото си избереш. Устройството работи с акумулатор и с фотоклетка за работа през светлата част на деня. Наблюдават се положителни резултати с прогонване на неприятелите веднага след активиране. Може да се настрой през какъв интервал от време да се включва и да издава звуци на грабливи птици. Ефективен, евтин и надежден. Излиза някъде около 130-150 лв. С продавача се работи много лесно и надеждно.

Успех

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    0888 513 916
    На GSM може да си поръчаш устройство за прогонване пчелояди, кълвачи или каквото си избереш. Устройството работи с акумулатор и с фотоклетка за работа през светлата част на деня. Наблюдават се положителни резултати с прогонване на неприятелите веднага след активиране. Може да се настрой през какъв интервал от време да се включва и да издава звуци на грабливи птици. Ефективен, евтин и надежден. Излиза някъде около 130-150 лв. С продавача се работи много лесно и надеждно.

Успех
    Пробвано, даже и препарирани грабиливи птици и ефекта е 2 часа после свикат и не им пука.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Говориш (пишеш) колкото да не заспиш. Ограничи се в невежеството си и остави хората да се избавят от натрапчивите пчелояди по начин който те си изберат.
    Аз предлагам вариант, който работи при мен от 1 година.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •