Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 46

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Позна! Аз,например, като свърши пашата(след 2седмици) вадя меда и връщам магазините,като веднага започвам яко подхранване със захарен сироп.В началото на септември (01-05) свалям магазините под плодниците или там където не може ги отделям от подника с плат.....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Позна! Аз,например, като свърши пашата(след 2седмици) вадя меда и връщам магазините,като веднага започвам яко подхранване със захарен сироп.В началото на септември (01-05) свалям магазините под плодниците или там където не може ги отделям от подника с плат.....
    Какви имаш в предвид под яко подхранване, колко захар на кошер? И всичкия ли мед който може вадиш? Другото което ме интересува е дали няма мухал в магазините като са до дъното. Питам те понеже и моя план за зазимяване е подобен и да пийна малко вода от извора

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    За "якото" се пошегувах.Иначе за около 3 седмици им наливам по3-4кг.захар във вид на сироп.Целта е симулиране на паша,а от там и на пило.Категорично НЕ изваждам всичкия мед.В магазините остава по 5-6 кг. не запечатан мед.От плодниците ДБ изкарвам зад преградна дъска маломедните и стари пити.Стеснявам до 7-8 рамки,като целта на стесняването е да може пчелите да направят по дълбоки(12см-15см) запечатани медени венци в зоната на кълбото.Освен дълбоки венци стесняването гарантира по компактно кълбо. До сега не съм забелязвал мухъл на долните магазини.

Потребител
    Регистриран
    03.06.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    а но пролет как процедираш с плата ,не храниш ли през хранилката,пчелите как достигат до нея

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от petrov_ Виж публикацията
    а но пролет как процедираш с плата ,не храниш ли през хранилката,пчелите как достигат до нея
    Плата или найлона се слагат 2 или 3 см. ,от края на рамките да може да минават пчелите.А за мухала не се претеснявайте,пролетта си почистват всичките рамки,само да е силно семейство.

Потребител
    Регистриран
    03.06.2014
    сега ми стана ясно,пчелите минават през магазина и стигат до хранилката.благодаря за разяснението

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Ами,ако се оставят отгоре?А между тях и плодника се сложи найлон?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Ами,ако се оставят отгоре?А между тях и плодника се сложи найлон?
    Това също е вариант, но се затруднява зимното подхранване, а и есенното до 15.09.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Предната зима зазимих с 1 магазин под плодника. Тази зима мисля да зазимявам с 2 магазина под плодника(защото вече имам по 2 броя на кошер). Пролетта имаше малко мухъл(само по дървенията на рамките, по питите и в килийките нямаше), но тази зима мисля да ги държа максимално на изцяло мрежесто дъно(поне до началото на Януари), докато миналата бяха с дървена табла с отвор отпред с мрежа.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    но тази зима мисля да ги държа максимално на изцяло мрежесто дъно(поне до началото на Януари).
    Спокойно можеш да оставиш дъната отворени до края на февруари, софийско не идва рано пролетта като в северна и южна Бг.Края на февруари пилото е все още малко и пчелите го топлят,по важно е април-май да не се избързва с отварянето.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •