Мисля, че поради рязкото затопляне и секване на нектара, пчелите са решили да понамалят поддържаната популация от търтей. Аз не бих ги пипал. Те те ще измрът до няколко дни ако пчелите не ги допуснат обратно. Пчелите си знаят работата. Можеш евентуално да убиеш няколко и да проследиш за опаразитеност с акар. И още нещо имат ли майка тези семейства? отварял ли си ги скоро за контрола на пилото?
Те те ще измрът до няколко дни ако пчелите не ги допуснат обратно. Пчелите си знаят работата.
Винаги пчелата си знае работата .
В повечето случаи и пречим .
Делта ,сигурно пак ще ми се обидиш ,но не се сдържам.Пчелата изобщо не си знае работата.Ето примери: хванах два роя ,които ако не бях аз щяха да умрат от глад.Единият беше след рапицата ,другия след кориандъра.Намирам семейство без грам пило ,явно от доста време.Майката от самосмяна 2014г.,се шматка в кошера.Никакъв шемет да я сменят ,явно изтървали момента.Е ,без мен ...ти как ги разбра.
Разликата е наливаш ли сироп и носят ли прашец.В момента храня едни отводки,които градят като обезумели.За седмица по две рамки от леките основи!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))