Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 144

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Поста на tarty е изключително подвеждащ, защото някой без опит (такива хора като мен напр) ще остане с впечатление че е възможно сам човек да гледа 400кошера, поне аз така разбирам смисъла .Бях в залата, човека е бил в друга държава, работил е за други, не е имал собствени кошери.
    А г-н Матеев го дадох като пример.Не завиждам на никой за парите му и не гледам в чужди канчета.Не се и оплаквам, дадох себе си пак за пример.
    Неволно си спомних приказката за лисицата и щъркела

Потребител
    Регистриран
    19.03.2015
    За един пчелин разхода сигурно е над 20 000 - 30 000 лв. Като са нужни поне още 6 000 - 12 000 лв. пари странично.

https://www.youtube.com/watch?v=t3BE...ature=youtu.be

По 120 кг. от кошер и то във Финландия... това има ли нужда от коментар? Ако там добива е такъв тук трябва да е по тон и половина.

Всички балтийски страни, че и Русия около Ленинград, че и Калининград са с подобен климат. Но никой не се е похвалил с добив 120 кг. от кошер. По на юг вече има безкрайни полета със слънчоглед, рапица и други медоноси, но пак никой няма добив по 120 кг. от кошер. Как обаче във Финландия която до май месец е в сняг добива е по 120 кг.?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Marko:Така изглежда поста който аз възприемам като "...ето, 1 човек може да се грижи за 400 кошера..."Да, но със малките буквички е написано че е в друга държава,където не се краде!!! пича го каза, и се работи с чужд и скъпинвентар,автомобили и всичко необходимо за инд. пчеларство.
    Това означава ли, че никой не може да го постигне в БГ.Аз лично се надявам да го постигна до три години.Започнал съм от 23 броя кошери през 2002 и в момента като любител отглеждам 250 броя, но сериозно съм решил да го направя бизнес.Миналата година беше най зле,извадих от 250 бр. 500кг мед и в последствие 120 бр загинали,но за мен това е най-успешната година.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Marko:Така изглежда поста който аз възприемам като "...ето, 1 човек може да се грижи за 400 кошера..."Да, но със малките буквички е написано че е в друга държава,където не се краде!!! пича го каза, и се работи с чужд и скъпинвентар,автомобили и всичко необходимо за инд. пчеларство.
    Това означава ли, че никой не може да го постигне в БГ.Аз лично се надявам да го постигна до три години.Започнал съм от 23 броя кошери през 2002 и в момента като любител отглеждам 250 броя, но сериозно съм решил да го направя бизнес.Миналата година беше най зле,извадих от 250 бр. 500кг мед и в последствие 120 бр загинали,но за мен това е най-успешната година.
    колега мога да ти пожелая успех само и аз мисля да се развивам но ако се случи още една година такава може да обява банкрут и да си гледам само картофите

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    колега мога да ти пожелая успех само и аз мисля да се развивам но ако се случи още една година такава може да обява банкрут и да си гледам само картофите
    Ами...направи така, че да не се случва. То и най-добрия пчелар в света няма да издържи на това. tarty го мачкат, но това при теб е направо геноцид.
    Аз да ги бях обесил публично досега. То това не се търпи...ще рина аз пчели всяка седмица, ще ме крадат...
    Ти няма как да си покриеш разходите и няма как да буташ пари в тази бездънна яма. Нито мед, нито пчела - това е направо подигравка с труда ти.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Ами...направи така, че да не се случва. То и най-добрия пчелар в света няма да издържи на това. tarty го мачкат, но това при теб е направо геноцид.
    Аз да ги бях обесил публично досега. То това не се търпи...ще рина аз пчели всяка седмица, ще ме крадат...
    Ти няма как да си покриеш разходите и няма как да буташ пари в тази бездънна яма. Нито мед, нито пчела - това е направо подигравка с труда ти.
    Както казах на много от нас ни куца организацията но това ще се промени а на колегата дето ма краде халал да са му кражбите.Добре че няма инфо за анализа на пчелите.

Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    ....Аз лично се надявам да го постигна до три години.Започнал съм от 23 броя кошери през 2002...

Извинявай, човече, не можах да се сдържа, да не направя реплика.Дано не го приемеш като дребнаво заяждане на поредния интернет неудачник.
    В твоя случай стават 18+ години ( 13 до сега и още поне 3) .
    На каква възраст си?Съвсем сам ли гледаш 250?Без жена, деца, роднини, никой който да ти помага?С какъв транспорт работиш?И колко на колко пчелина са ти кошерите?Ако нямаш желание да отговаряш не си длъжен.Просто ми се иска да разбера как работят другите, тъй като няма от къде да черпя каквато и да е инфо.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Marko Виж публикацията

Извинявай, човече, не можах да се сдържа, да не направя реплика.Дано не го приемеш като дребнаво заяждане на поредния интернет неудачник.
    В твоя случай стават 18+ години ( 13 до сега и още поне 3) .
    На каква възраст си?Съвсем сам ли гледаш 250?Без жена, деца, роднини, никой който да ти помага?С какъв транспорт работиш?И колко на колко пчелина са ти кошерите?Ако нямаш желание да отговаряш не си длъжен.Просто ми се иска да разбера как работят другите, тъй като няма от къде да черпя каквато и да е инфо.
    На 39 год.,но не гледай това,както писах аз ги гледам между другите неща,сам се определям като любител.Нямам жена,деца,само брат ми викам като вадя меда, но пък отделям време да ходя да помагам на него, защото и него направих пчелар,има 90 бр.Имам бус който ползвам да си нося нещата и пчелина е един на брой.

Потребител
    Регистриран
    14.12.2014
    Пчеларски район
    с. Градец, община Костинброд
    С 250 кошера, оборудването, което занапред искаш да купуваш може да ти е с минимум 50% по-евтино, стига да имаш план.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от ferdy Виж публикацията
    С 250 кошера, оборудването, което занапред искаш да купуваш може да ти е с минимум 50% по-евтино, стига да имаш план.
    само да кандидатстваш септември по 4 1.Аз мисля точно това да направя

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •