Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 15 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 144
    А какво ще се случи ако всички български пчелари заработят с мащабите на Матеев???

30 000 пчелари с по 2 000 кошера, това са 60 милиона??? Къде ли да ги сложим???

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Marko Виж публикацията
    Много лесно.С пари се работи леко и бързо, без тях е на границата на невъзможното.Този човек е отишъл във стопанство с материална база за милиони.С техника и условия.И от тези неща НИЩО НЕ Е НЕГОВО!Многократно по-производителен е и загубите са по-малки.Ако някой започне от нулата с пари от заплатата си да кажем средно 300лв -800лв как ще стане според теб?Колко пари може да отделя за кошери, инвентар, автомобили, сграден фонд.........
    Всичко може да се постигне от всеки, стига НАИСТИНА да го желае и НАИСТИНА да положи необходимите усилия. Всичко останало са самооправдания на неудачници. Не визирам само парите - те са само страничен продукт, те следствие на усилията и успеха успеха на даден човек в други направления - наука, образование, знания, опит, спортни постижения и т.н. Помислете си за всички добри хирурзи или други лекари, помислете си за спортистите (шампиони в различните видове спорт), помислете си за учените в различните науки, които движат човешкия прогрес, помислете си за автомобилните състезатели, за космонавтите, за архитектите и за 1000 други човешки професии, в които даден човек се е извисил до ниво един на 1000 или дори един на милион. Бизнесмените и предприемачите са само една малка част от общноста на лидерите в дадено направление, и това са го постигнали с много труд и усилия в това направление, а не със жалвания и самооправдания, че някой друг им е виновен за собствената им пасивност.

Ако искате да постигнете нещо в живота, престанете със самооправданията и със търсенето на друг виновник за собствените ви проблеми. Първата стъпка се нарича ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЗОНАТА НА КОМФОРТА. Това е зоната на вашите мисли и действия, в която се чувствате комфортно - напр. мързел, гледане на телевизия, запивки всяка вечер, почивка в изобилие, занимаване със хоби и т.н. С две думи - това, което ви е кеф да го правите. То се различава от това, което ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ, ако човек иска да успее в дадено направление. Докато нямате волята да започнете да правите ПРАВИЛНИТЕ НЕЩА, ще си стоите до края на живота в личната си зона на комфорт, и ще се чудите защо други успяват да постигнат повече от вас.

Зоната на комфорт е зона на личния затвор на всеки един човек. Излизането от нея е много трудно, но от друга страна ако не излезете - провала ви е сигурен. За пример ще дам последния пчеларски протест - от 20 000 пчелари само 100 успяха да излязат от собствената си зона на комфорт и направиха ПРАВИЛНОТО НЕЩО - отидоха в София да се борят за собствените си интереси.

Ето в това се състои ГЕНЕЗИСА НА БЕДНОСТА И МИЗЕРИЯТА И ВЪОБЩЕ НА НЕУСПЕХА - масово хората (и пчеларите) не си помръдват пръста да направят нещо за себе си. Чакат НЯКОЙ ДРУГ да направи нещо за тях, и докато чакат, започват да си търсят ДРУГ ВИНОВНИК за собствената си пасивност. И дотолкова са заслепени от това, че най-накрая САМИ ЗАПОЧВАТ ДА СИ ВЯРВАТ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ИЗМИСЛИЦИ. Държавата виновна, парите виновни, пчеларските лидери виновни, дъжда виновен, болестите по пчелите виновни и т.н. - списъка с виновници няма край. И никой дори и за момент не си помисля, че ТОЙ САМ СИ Е ВИНОВЕН за собствения си провал.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Marko Виж публикацията
    Много лесно.С пари се работи леко и бързо, без тях е на границата на невъзможното.Този човек е отишъл във стопанство с материална база за милиони.С техника и условия.И от тези неща НИЩО НЕ Е НЕГОВО!Многократно по-производителен е и загубите са по-малки.Ако някой започне от нулата с пари от заплатата си да кажем средно 300лв -800лв как ще стане според теб?Колко пари може да отделя за кошери, инвентар, автомобили, сграден фонд...
    Аз като съм изкарал 100лв на месец за следващата 1 год. колко пари да си отделя за реинвестиция че да имам развитие ???А други като мен??
    Ако за 1 г изкарваш 4-5 хиляди от пчеларство кога ще стигнеш мащабите за г-н Матеев примерно???НИКОГА
    Ако се замислиш и той не е пчелар, а бизнесмен и с парите от другите дейности започва тази.Ако почнеш с 5 кошера колко време ще трябва да направиш 1500 например.Човешки живот няма да ти стигне.В днешно време никой бизнес не може да започне от нулата и от собствената си печалба да се развие в такива мащаби.
    Колега, нямам нищо лично, но старшината казваше, че на крив....да не довършвам, ще се сетиш.
    Хайде стига гледахме в канчето на другите. Само оправдания. Аз нямам пари, аз такова, аз онакова. Никой няма. Всичко опира до това какво си готов да пожертваш, а жертви трябват. Всеки завижда какво има другия, но никой не гледа себе си какво има той. Матеев имал пари! Има! Само дето грешка при мен води до загуба от 20 лева, а при него 20 000 лева. Аз ако тръгна да изчислявам какво съм вложил за да направя 20 пчелни семейства от старт 2, жена ми ще ме изгони на мига. Това обаче не ме спира да имам амбицията да ги удвоя и следващата година, като се поуча от таз годишните грешки (в началото на тази година имах 10 семейства). Освен това всяка изкарана стотинка от пчелни продукти се е върнала обратно в материална база. Захарта, препарати за Вароа и дребен инвентар, както и пътни разходи ги вадя от собствения си джоб, да не забравяме личен труд и разхода на най-ценния ресурс - времето. Ставам по нощите за да ида преди работа да си подхраня отводките, за да ги направя семейства за зимата. И ще остане така докато не напипам технология на отглеждане и достатъчно голям мащаб, за да се самоиздържа пчелинът ми или да се откажа. Българина е свикнал да чака на готово от едно време. Държавата трябва да даде това, държавата да даде онова...е колко още да дава държавата и на кого по-напред? Пенсионери ли да издържа, болни ли да издържа, майки ли да издържа, инфраструктора ли да изгражда? Държавата трябва да създава условия за развиване на дейност, не да финансира дейността (както всеки е свикнал). Когато нещо е на готово то няма стойност за притежатля му. Всичко живо лежи и чака на държавата! Никой не се захваща със собствени сили да сложи два камъка един върху друг, но ако някой друг реши да го направи, всеки почва да му гледа в канчето и да се чуди как да му подложи крак или да стъпи на криво за да го удави в храчки! И най честата реплика - то с пари всеки може! Може, ама не баш! Аз гарантирам, че 99.9% от хората, които пишат в този форум, а и не само, дори и с ресурс 2 пъти по-голям от на Матеев няма да направят нищо и накрая ще има оправдания...ама то времето, ама то пчелите, ама то космоса и т.н.
    Ако човек иска да успее в дадена посока - работа трябва. Работа, после още, желание за работа, и още 1000 пъти по толкова. И когато дойде мига му и се обърне назад, да си каже "Абе с кръв изградих това и онова, а след мен ако има желаещи да надграждат", а не..."Изкретах някак си".

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Ако ми разрешите да вметна и аз нещо по темата за успеха. Според мен за него са необходими едновременно три неща - талант (или като минимум добри способности за даден вид дейност), добри идеи и много труд за оползотворяване на първите две дадености. Едно от тези неща да нямаш, само с другите две не се получава.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Наблюдател
    Регистриран
    26.05.2015
    Пчеларски район
    обл.В.Търново
    "Първата стъпка се нарича ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЗОНАТА НА КОМФОРТА. Това е зоната на вашите мисли и действия, в която се чувствате комфортно - напр. мързел, гледане на телевизия, запивки всяка вечер, почивка в изобилие, занимаване със хоби и т.н. С две думи - това, което ви е кеф да го правите. То се различава от това, което ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ, ако човек иска да успее в дадено направление. Докато нямате волята да започнете да правите ПРАВИЛНИТЕ НЕЩА, ще си стоите до края на живота в личната си зона на комфорт, и ще се чудите защо други успяват да постигнат повече от вас.

Зоната на комфорт е зона на личния затвор на всеки един човек. Излизането от нея е много трудно, но от друга страна ако не излезете - провала ви е сигурен. За пример ще дам последния пчеларски протест - от 20 000 пчелари само 100 успяха да излязат от собствената си зона на комфорт и направиха ПРАВИЛНОТО НЕЩО - отидоха в София да се борят за собствените си интереси."

Аплодисменти за поста на г-н Матеев! На по-смислено изказване май не бях попадала в този форум. Да не сте посещавал тренингите по програмата на Gustav Kaser г-н Матеев? Горещо ги препоръчвам на всички, които имат възможност да ги посетят, а след това приложат и на практика. Наистина първо трябва да поработим в/у собственото си мислене, за да успеем да се справим с предизвикателствата. Въпросът не е колко далече може да стигне човек, а по-скоро - колко далече иска да стигне. Поздравявам Ви и за това, че винаги намирате време да дадете съвет или мнение, нещо с което аз не мога да се справя - времето никога не ми стига

Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Поста на tarty е изключително подвеждащ, защото някой без опит (такива хора като мен напр) ще остане с впечатление че е възможно сам човек да гледа 400кошера, поне аз така разбирам смисъла .Бях в залата, човека е бил в друга държава, работил е за други, не е имал собствени кошери.
    А г-н Матеев го дадох като пример.Не завиждам на никой за парите му и не гледам в чужди канчета.Не се и оплаквам, дадох себе си пак за пример.
    Неволно си спомних приказката за лисицата и щъркела

Потребител
    Регистриран
    19.03.2015
    За един пчелин разхода сигурно е над 20 000 - 30 000 лв. Като са нужни поне още 6 000 - 12 000 лв. пари странично.

https://www.youtube.com/watch?v=t3BE...ature=youtu.be

По 120 кг. от кошер и то във Финландия... това има ли нужда от коментар? Ако там добива е такъв тук трябва да е по тон и половина.

Всички балтийски страни, че и Русия около Ленинград, че и Калининград са с подобен климат. Но никой не се е похвалил с добив 120 кг. от кошер. По на юг вече има безкрайни полета със слънчоглед, рапица и други медоноси, но пак никой няма добив по 120 кг. от кошер. Как обаче във Финландия която до май месец е в сняг добива е по 120 кг.?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Всичко може да се постигне от всеки, стига НАИСТИНА да го желае и НАИСТИНА да положи необходимите усилия. Всичко останало са самооправдания на неудачници. Не визирам само парите - те са само страничен продукт, те следствие на усилията и успеха успеха на даден човек в други направления - наука, образование, знания, опит, спортни постижения и т.н. Помислете си за всички добри хирурзи или други лекари, помислете си за спортистите (шампиони в различните видове спорт), помислете си за учените в различните науки, които движат човешкия прогрес, помислете си за автомобилните състезатели, за космонавтите, за архитектите и за 1000 други човешки професии, в които даден човек се е извисил до ниво един на 1000 или дори един на милион. Бизнесмените и предприемачите са само една малка част от общноста на лидерите в дадено направление, и това са го постигнали с много труд и усилия в това направление, а не със жалвания и самооправдания, че някой друг им е виновен за собствената им пасивност.

Ако искате да постигнете нещо в живота, престанете със самооправданията и със търсенето на друг виновник за собствените ви проблеми. Първата стъпка се нарича ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЗОНАТА НА КОМФОРТА. Това е зоната на вашите мисли и действия, в която се чувствате комфортно - напр. мързел, гледане на телевизия, запивки всяка вечер, почивка в изобилие, занимаване със хоби и т.н. С две думи - това, което ви е кеф да го правите. То се различава от това, което ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ, ако човек иска да успее в дадено направление. Докато нямате волята да започнете да правите ПРАВИЛНИТЕ НЕЩА, ще си стоите до края на живота в личната си зона на комфорт, и ще се чудите защо други успяват да постигнат повече от вас.

Зоната на комфорт е зона на личния затвор на всеки един човек. Излизането от нея е много трудно, но от друга страна ако не излезете - провала ви е сигурен. За пример ще дам последния пчеларски протест - от 20 000 пчелари само 100 успяха да излязат от собствената си зона на комфорт и направиха ПРАВИЛНОТО НЕЩО - отидоха в София да се борят за собствените си интереси.

Ето в това се състои ГЕНЕЗИСА НА БЕДНОСТА И МИЗЕРИЯТА И ВЪОБЩЕ НА НЕУСПЕХА - масово хората (и пчеларите) не си помръдват пръста да направят нещо за себе си. Чакат НЯКОЙ ДРУГ да направи нещо за тях, и докато чакат, започват да си търсят ДРУГ ВИНОВНИК за собствената си пасивност. И дотолкова са заслепени от това, че най-накрая САМИ ЗАПОЧВАТ ДА СИ ВЯРВАТ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ИЗМИСЛИЦИ. Държавата виновна, парите виновни, пчеларските лидери виновни, дъжда виновен, болестите по пчелите виновни и т.н. - списъка с виновници няма край. И никой дори и за момент не си помисля, че ТОЙ САМ СИ Е ВИНОВЕН за собствения си провал.
    С всичко съм съгласен с вас г-н Матев само с едно нещо не мога да се съглася.Протеста беше в най не подходящото време за пчеларите за това нямаше хора много.Организирайте зимата да видим колко ще се съберем.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    С всичко съм съгласен с вас г-н Матев само с едно нещо не мога да се съглася.Протеста беше в най не подходящото време за пчеларите за това нямаше хора много.Организирайте зимата да видим колко ще се съберем.
    Това, че времето е неподходящо, е само едно оправдание. Един неуспял човек винаги ще си намери оправдание защо не е направил НЕЩО ВАЖНО ЗА СЕБЕ СИ - жената, децата, балдъзата, времето, ланшния сняг или киселите краставички...... Победителите (успелите хора) вземат решения и след това действуват (извън зоната си на комфорт), а неудачниците си стоят пасивни и само СИ ИЗМИСЛЯТ ОПРАВДАНИЯ.

Специално за пчеларския сектор през последните 5 години не е имало друго ПО-ВАЖНО СЪБИТИЕ - такова, от което да зависи ЦЯЛОТО ИМ БЪДЕЩЕ. На фона на това всякакви оправдания са ПРОСТО СМЕШНИ.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Не мога да се съглася с вас.Примерно аз имах голямо желание да дойда,но предишния ден ми натровиха пчелите.Това не ме прави неуспял човек просто съм гонил задачите по важност.

Страница 10 от 15 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •