Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 2387

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Тази година Странджа ,май ще е благосклонна.Беше споменал за слънчоглед.Няма ли да разреди и да изпорти мановия мед.При мен след като валя на 4-5 0,7 се скъсаха от работа.Отдавна не помня на слънчоглед да работят от тъмно до тъмно.Както изглежда и тази година слънчогледа ще спаси положението.

Потребител
    Регистриран
    28.01.2011
    Пчеларски район
    Раднево
    Браво колега !
    При мен на единия пчелин слънчогледа отделя много добре,но в Ковачево работата не е никак розова.Нямам и дъжд там.
    Ще видим кампанията как ще завърши.Много колеги се оплакват,че слънчогледа прецъфтява,а няма нищо в магазините.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Тази година Странджа ,май ще е благосклонна.Беше споменал за слънчоглед.Няма ли да разреди и да изпорти мановия мед.При мен след като валя на 4-5 0,7 се скъсаха от работа.Отдавна не помня на слънчоглед да работят от тъмно до тъмно.Както изглежда и тази година слънчогледа ще спаси положението.
    Тя стана една ......Чакам да ми оправят двигателите на разпечатващата в понеделник и почвам да вадя маната.Ще я объркат с малко слънчоглед но важното е,колко е електролизата в изследванията,иначе маната в момента не я поглеждат,само на слънчогледа са.Ако може някой да каже защо почнаха да хапят като на рапицата,да не повдигнеш капака,веднага се нахвърлят да жилят.

След силния кориандър очаквах и слънчогледа да е така, не че не качват но не е това което трябва да бъде. Влага има достатъчно, освен на голямата жега незнам на какво друго да го отдам. Тарту преди седмица вадихме меда на колегата Лалов нямаше една пчела да бръмне, но при тях е само мана. И по други пчелини като съм ходил който разчитат само на ливадна паша или мана, пчелите са по кротки. Има ли в близост технически култури, пчелите стават по агресивни но ти казваш че хапели като на рапица освен да са пръскали с нещо
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    След силния кориандър очаквах и слънчогледа да е така, не че не качват но не е това което трябва да бъде. Влага има достатъчно, освен на голямата жега незнам на какво друго да го отдам. Тарту преди седмица вадихме меда на колегата Лалов нямаше една пчела да бръмне, но при тях е само мана. И по други пчелини като съм ходил който разчитат само на ливадна паша или мана, пчелите са по кротки. Има ли в близост технически култури, пчелите стават по агресивни но ти казваш че хапели като на рапица освен да са пръскали с нещо
    От както цъфна слънчогледа стана така,а семето когато го сяха беше третирано с нещо бяло,стоеше все едно е било потопено в нещо.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •