Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Мъча се в момента с една мускатова ракийка .,ама зор ви казвам,зор и Сизифовски мъки.Че и салатата трудна.Че и цяла купа набарботила благоверната ми съпруга-да ми е жива и здрава барабар с малкия.Хай наздраве и повече усмивки!И пъпеши с пресен медец!

Забранен
    Регистриран
    15.06.2011
    Пчеларски район
    Община Дулово, област Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Мъча се в момента с една мускатова ракийка .,ама зор ви казвам,зор и Сизифовски мъки.Че и салатата трудна.Че и цяла купа набарботила благоверната ми съпруга-да ми е жива и здрава барабар с малкия.Хай наздраве и повече усмивки!И пъпеши с пресен медец!
    Да не се озориш много и да си докараш някой махмурлук, че утре е ден за п... п.... п.... п... пчелина, щях да го объркам с плажа.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Идната седмица ще пекна 400 кила материал.Ако пусне добре и като преседи в бурето с другия ще почерпя някои братчета.Обещавам!

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Бат Тянко , нека и аз да съм в групата на почерпените , че тук двама ме изкараха пиянде .
    Съответно , и аз ще реванширам.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Павка,имах предвид бурето да е ново за вино.За ракията имам дъбово буре 200 литра,което е прекарало седем реколти Мискет.Когато в него няма ракия го консервирам със серниста киселина и вода.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Павка,имах предвид бурето да е ново за вино.За ракията имам дъбово буре 200 литра,което е прекарало седем реколти Мискет.Когато в него няма ракия го консервирам със серниста киселина и вода.

Човек като бърза и разбрал,неразбрал пише...Сега видях,че имаш предвид виното.Ако оставиш бурето ще разсъхне,но няма да се прецака.Аз също имам 200л.,но е на повече от 80 години.Правено е за бира навремето.Дъгите му са три пъти по-дебели от стандартното за да не гръмне и пие най-малко от всичките ми бурета.Изработката е перфектна.Когато ми го подариха,го отворих,престъргах основно с шлайфа и му смених капаците.Малко го редуцирах за да мога да го вдигам (празно)Та въпросният дълготраен актив съм го оставял по цяла година сухо и проблем не съм имал.Относно сернистата киселина - тази година ще ми е втора в която не ползвам никакви стабилизатори или консерванти.Миналата година реших да рискувам и не вложих нищо в шарата.Буретата също спрях да ги напушвам с ленти.Резултата - в момента допивам последните 2 литра от 50 литровата дамаджана с бордо(каберне и мерло),тоест,запази се с перфектен вкус и аромат.Тази година отново рискувах и се надявам да има какво да сложа на масата като стане студено.Ако спра да пиша,значи съм се изложил
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •