Тия майки са като бомби със закъснител - scutellator им монтира турбо в задниците
Владо, аз придадох 4 от тези без никакъв проблем. При това, такава операция правих за сефте в скромната ми пчеларска практика.
Придадох новите майки само няколко часа (8) след отстраняването на калпавите майки (2бр) и направих две нови отводки от два други кошера (които после занесох и на друг пчелин).
Приеха майките без никакъв проблем, даже още във въздуха - докато поднасях клетката над рамките, започнаха да кацат върху новите майки. Не съм правил нищо специално.
Няколко дни ми се виждат твърде дълъг период за изчакване - аз имах време, но не исках да ги държа дълго в клетките.

Доволен съм от представянето на майките - от четири, три ми снасят много интензивно. Според мен, четвъртата я простудих (имаше твърде много рамки, а нямаше пчели), седя гладна, заради спукана хранилка и семейството е по-слабо. Освен това са страшно кротки и трябва много да сбъркаш, за да ги разгневиш. Всички майки, които получих, бяха с видимо по-големи размери от ловечките, които предлагат из магазините...