Цитат Първоначално публикувано от Aranis Виж публикацията
Хайде и аз да оставя коментар. До момента съм изключително доволен. 5 от 5 приети. Очевидно е че майките са качествени и отделят голямо количество феромони, като поеха контрол върху отводките до края на деня, в който ги поставих и вечерта освободих 4 за да не се мъчат в клетките. Ясно се виждаше как пчеличките подават храна на майката. Петата майка имаше друго предназначение. С нея подмених майката на един кошер, който още от пролетта проявяваше изключителна агресия. Но и там се виждаше как хранят майката през клетката. Там ме достраша обаче да я освободя, а и те напредваха доста бързо през кърмовата маса, за това оставих нещата на естествения ход на събитията. Все пак още се прибираха пчели от паша, а не ми се искаше да стане някой гаф. Една седмица по-късно всяка празна килийка е заета от пило, а пчелите не спират да градят поставените в края основи, за да осигурят място на майката. Разбира се хранилките не пресъхват. Вчера, 1 седмица по-късно, поставих 3-та основа, защото предишните 2 са почти изградени. Отводките бяха на 3 рамки с люпещо се пило. Много съм доволен и за момента майките оправдават всяка стотинка, похарчена за тях. В момента обмислям в края на сезона да взема още 6-7 майки, защото моите са на 2-ри сезон и ясно се вижда как изнемощяват вече и трудно поддържат голямо семейство, а тепърва предстои разжането на зимните пчели. Разбира се всичко пе реда си.
Искам да кажа, че подходих с голям скеприцизъм към покъпката, но сега съм повече от доволен. На Дони пиша 7 по шестобалната, с пожелания да остане все така точен към клиентите си. Изпълни всичко, което обеща, във срока, който обеща и нито секунда забавяне във времето или компромис с качеството! Дони, поклон!

ПП. Не съм съгласен с констатацията на колегата над мен. Нямах никакъв проблем с клетките.
На семейството на което придаде майка колко дни преди това махна старата?Ще сменям и аз няколко майки и мисля поне 5-6дни преди това да махна старите.