Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 23 от 30 ПърваПърва ... 132122232425 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 221 до 230 от общо 297
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Дамянов , паднах .
    Бях го забравил този стар виц.
    Но и характеристиката за хралупата си е номер 1 за месец юли .
    Дай , да направим класация за такива писания , т.е. само цитати .
    Направи нова тема, но само някой да не се обиди.

Свободна тема
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Аз нямам нищо против.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от mir@k@ Виж публикацията
    До колегите от Видин. Малко предистория от миналата година си взех две семейства, тази още две, разделих ги и сега имам в 9 сандъка пчели.Случайно видях на едно място в града къде се подвизава едно семейство и по летежа на пчелите със сигурност не е рояче от тази година. Нямам опит в ловенето на рояци и ако някой е навит ще го заведа на мястото. Мисълта ми е това да бъде с учебна цел, а ако му се откъсне някоя пчела добре дошла за мен.
    Малко пояснения-пчелите се намират в една липа тръгнала да съхне засадена отстрани на пътя със средна натовареност на движение.Дървото не може да се реже, защото е част от парковата растителност и според мен ще има някакви санкции от общината. Входа на хралупата е с формата на женски полов орган (пиша го да добиете най-ясна представа) с дължина на око 30 см и ширина 10 см.
    Едно телефонче от мен 0896 47 67 47.
    Баш с такава "вагина" нямам опит,но звънни утре към 9-10ч да видим какво може да се направи.0887 181 361.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    важното е да стане, и да няма фира.

Aaaaaa фира няма.И двете майките с по една рамка пило са запазени.Ето...
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Изображение1544.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Aaaaaa фира няма.И двете майките с по една рамка пило са запазени.Ето...
    "Еднорамковите отводки" вече имат на три рамки пило,а пчелите изпълват кошерчетата.В близост има още 40-50 декара слънчоглед ,който цъфти в момента.Голямо рамо за развитието им оказаха софорите,които цъфтяха цял месец.До сега не са подхранвани,но като прецъфти слънчогледа и това ще стане.Третирани са с варостоп.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Изображение1608.jpg
    Боби, ето как,двурамковите рояци, ще успеят да се "развият" за слънчогледа и да ми заработят една тенекия мед.
    До днес инстинктът им е бил за размножаване.А след 4-5 дена ще преориентират инстинкта към ........слънчогледа
    Няма да успеят да напълнят една тенекия,но килограмите няма да се по малко от 20кг.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Баш с такава "вагина" нямам опит,но звънни утре към 9-10ч да видим какво може да се направи.0887 181 361.
    Ачка, к,во стана ?Вагината има ли още мъзга или е пресъхнала? От подобна вагина изкарах осмаче,после стана 12–че и после даде доволно оличество мед.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Обясних на колегата,как да отвори капак във дървото.Обясних му,че е по добре да изкара роя в края на март.Ако е мераклия няма да ме послуша.Хралупата е в основата на липата,но липата е на ръбъ на асвалта,а "прелката" гледа към улицата.Опасно място.Две коли ако се разминат за пчеларя няма да има място......Така че от тази вагина,вместо мъзга може да изкара шкурка....

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Обясних на колегата,как да отвори капак във дървото.Обясних му,че е по добре да изкара роя в края на март.Ако е мераклия няма да ме послуша.Хралупата е в основата на липата,но липата е на ръбъ на асвалта,а "прелката" гледа към улицата.Опасно място.Две коли ако се разминат за пчеларя няма да има място......Така че от тази вагина,вместо мъзга може да изкара шкурка....
    Здравей Ангеле, вагината си седи девствена. Не, че нямам мерак, но нямам време. Две седмици ме нямаше в града, сега събота пак тръгвам за седмица и нямам време да се обърна.Имам други по неотложни задачи и няма как , а и прецених да те послушам за март месец.Лиших се от хобито си (лова), заради тая работа така ,че наистина нямам време. Има и друго нещо, като не съм гледал на живо как става нещо несе навивам , защото не знам как ще се справя.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Споко ще се справиш.Вагината няма зъби.Да,най-добрият момент за вадене наистина е март.Ако все още съм във Видин ще ти помогна.

Страница 23 от 30 ПърваПърва ... 132122232425 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •