Само ме притеснява ,че трябва често да го отварям за подаване на сиропа. Благодаря за добронамереното пожелание. пчеларя дето ми продаде голия рой рече, че нищо нема да стане ма аз съм твърдоглав
Само ме притеснява ,че трябва често да го отварям за подаване на сиропа. Благодаря за добронамереното пожелание. пчеларя дето ми продаде голия рой рече, че нищо нема да стане ма аз съм твърдоглав
няма хранилка храня като поставям на подовата констукция
много сироп трябва да се подаде външно ще има бой с други пчели.
с шлауфка мислех нещо такова но вътрешната хранилка заема голям обем и пречи, затова в начално време храня с плик с 2 литра сироп плика обема му намалява като се хранят и се освобождава ценно пространство
Мина седмица откакто поставих голия рой. Днес реших да погледна как върви градежа и видях че са на границата почти между втория и първия корпус, бях ги пуснал за начало на три корпуса. Подавам им по литър сироп 1 към 1 през ден, за ден ядат по половин литър. Има и много паша прашец се вкарва много, тече трескава работа. Чудя се дали да слагам четвъртия корпус или да изчакам 3-4 дни.
Казваш, че свалят по 0.5 литра сироп на ден. Демек за седмица отиват 3.5 литра. Е, какво се случи с останалите 11.5 литра? Нали трябваше да са по 15?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))