От тия 8 рамки колко са с пило?Бъди оптимист.
От тия 8 рамки колко са с пило?Бъди оптимист.
А ти били дал 3 ако и трите изимеят.Много е лесно да кажеш"няма да я бъде".Защо не обясни на колегата,че сега е моментът за третото сем.,а не септември.
Не го написах, но бих. И едно подарък. Ти от къде знаеш каква ще е зимата, че да го караш да бъде оптимист? Това, че ще му дадете съвети да храни тези пикливи отводки не значи, че като те преработят захарта ще са годни да посрещнат зимата изтощени като старият ти акумулатор на колата.
Така,с теб се разбрахме-единият ще дава.Сега очаквам отговора на Марин.
Да се включа и аз в разсъжденията ако сега 2 отводки са му поне на 5 рамки с пило спокойно може до вземе по 2 рамки с пило и пчелите и да направи 3 отводка със предаване на ОПЛОДЕНА майка.Все пак до 15.09 има доста време за хранене ,а и ако има слънчоглед наблизо може да мине с по малко захар
Човек докато не пробва няма как да знае дали става или не става .Аз както казах мисля,че ще стане!
Земляк,помисли малко.Как за 30 дена една майка/колкото и да е елитна/ ще напълни 5 пити с пило?Ами това пило иска хранене,топлене,къртовски грижи от страна на вътрешните пчели.Всяко нещо си иска своето.Ако има слънчоглед наблизо?Кьорава работа е този слънчоглед сега.На 30–50 метра е от прелките,м/у 100 и 150 дка.НЯМА И ЕДНА ПЧЕЛА ПО ПИТИТЕ. Добре че има втора серия кориандър и детелина.Дано да вали през 5 дена. Така че,нека да си храни момчето,да потърси опитен колега около него и да му поиска съвета след като се развият до 10 рамки,но не само оптимист,а и реалист.Ние, тук от синьото екранче така можем да го объркаме,че да се случи прогнозата на Слънчо.Особено фатални са съветите на току –що проходилите пчелари към прохождащите пчелари,а колегата е от последните.Региона му е с висока влажност,сигурно ще има и мана,а не различи ли какво има по питите есента,язък за отводките.Още 1 въпрос ,земляк–откъде ще вземе оплодена майка това момче? От производителите на елитни майки ,монополистите? Аз не бих си взел.Предпочитам собсвеното си производство:полско–синор на–крайречна порода.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))