Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    А дали става за рамки?????Иначе знам,че може и ракия да се вари от дървесината на липата,но за цвета не знам друго приложение освен за пиене....може и мазане.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Става .
    Да не е , с една дума , че Слънчо пак ще ме критикува .
    Меко дърво , при разрез е със леко седефена структура .
    Лично на мен , ми харесва дървесината за обработка .
    Този пост е редактиран от delta.e; 30.06.2015 в 20:02.

Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    Май оспамихме хубавата тема за ракията ,макар че има форум за специалисти по тоя въпрос http://www.rakiyata.com/forum/viewforum.php?f=7.Но нека и аз да се вмъкна тук и да кажа,че рамките от липа са много добри и са за предпочитане.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Вярно !
    Където , напиша нещо съм в грешка .

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Днес си купих 280 кила мерло.Захарност 24.Много добре!Скоро почват муската-дано и той да е така.Щото буренцето,плаче жално за грозданка!

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    20150905_180303.jpg

Асмата се отчете с около 200 кг тази година(3 бидона по минимум 70 кг).
    Не е много висока захарността, но го обрахме, защото скорците го почнаха.
    Вероятно ще остане за ракия, а за винце ще вземем към края на месеца мерло и каберне. Тази година цената се очертава да е нормална, за разликата от миналата, когато търговците си правеха каквото искат поради слабия сезон.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Бат Тянко и си прав,ама не съвсем.Новото буре трябва да е много добре накиснато за да не замирише ракията на дърво.Затова е по-добре първата година да се напълни с бяло вино,по възможност мускат.От там насетне - пей сърце.Ако няма бяло,може и с червено,а преди ракиджоса се измива с 10% соден разтвор,за да се свали цвета от дървото(избелва се).Третия вариант е добро накисване поне 4-5 дена с подмяна на водата на 24 часа за да се изтегли излишния танин и джибромицина да не загрубее.Аз специално си имам буре,което е овъглено от вътре и ракията става точно на уиски.Когато варя ракия,материала предварително се пресова и в казана се налива само чисто вино,тоест правя винен дестилат,нещо като коняк ама не съвсем.Варя на аламбик за да запазя аромата,защото гроздето ми е мускатово.От там за 3 месеца в споменатото буре и си ти.Та за новите бурета тъй правя аз.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Павка за аламбика не съм много съгласен, пробвай да свариш на истинска колона на кооперация Бенковски и ще видиш разликата.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Да ти кажа Павка,че се намираме е вярно.Обичам да пия ама с мярка.Мерака ми е голям ,но повече от 100 грама не пия.Както се казва -от стар лозарски род съм.Истината е че обичам качествените неща .Абе ретро мен.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    За да отлежава правилно,ама трябва и да е ново.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •