Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 149 от 683 ПърваПърва ... 4999139147148149150151159199249649 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,481 до 1,490 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Каво означава -късно след обед?
    5 - 6 - 7 часа. Ето сега в момента пак става.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    5 - 6 - 7 часа. Ето сега в момента пак става.
    Всеки ще се запита -:всички пчели ,които се прибират до мръкване ,къде отиват.Аз също.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от iuli1971 Виж публикацията
    За да нямам проблеми със съседите се налага да преместя кошерите около 10 метра.Как точно да процедирам / преместването ще е нощем /.
    Изчакайда се стъмни (днес към 22ч.) затвори прелките и мести.Като преместиш след 10-15 минути отвори прелките.

Автор
    Регистриран
    21.05.2015
    Пчеларски район
    Плетена.общ.Сатовча.1000н.в.
    И друго ми предложиха.След като се стъмни ,местя и слагам трева буквално върху прелките ,не много но сутринта като излезнат пчелите да имат препядствие още от входа на кошера .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от iuli1971 Виж публикацията
    И друго ми предложиха.След като се стъмни ,местя и слагам трева буквално върху прелките ,не много но сутринта като излезнат пчелите да имат препядствие още от входа на кошера .
    Ще сбъркаш с тревата.Слага се препятствие за преориентиране на пчелите ,но на разстояние от входа.Аз слагам клонки на около педя от входа.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Всеки ще се запита -:всички пчели ,които се прибират до мръкване ,къде отиват.Аз също.
    Разстояние от десет метра дали ще е много голямо за да не може тази пчела да се преориентира, а и да не се преориентира какво толкова, тя ще умре заради акъла на пчеларя, който мести пчелите по никое време, а в случая заради акъла на този, който го принуждава да прави това действие. А твоите пчели които излитаха когато премести кошера, къде отидоха? Аааа, да. Ти им изгуби дирята и сега питаш мен, а дано да ти кажа.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Разстояние от десет метра дали ще е много голямо за да не може тази пчела да се преориентира, а и да не се преориентира какво толкова, тя ще умре заради акъла на пчеларя, който мести пчелите по никое време, а в случая заради акъла на този, който го принуждава да прави това действие. А твоите пчели които излитаха когато премести кошера, къде отидоха? Аааа, да. Ти им изгуби дирята и сега питаш мен, а дано да ти кажа.
    Да както винаги ще те питам.Когато преместих капана ,понеже беше в центъра на пчелина на околните кошери поставих постелки отпред.Исках да видя освен дали ще има бой ,дали ще има умрели пчели.Е нямаше.Та кажи къде са отишли.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Защо вечер?Аз ги преместих сутринта.Когато се развидели.Затворих прелките и на камиона.Когато ги разстановах при отварянето очаквах да се юрнат навън,но това не се случи.Излязоха няколко пчели поогледаха се,после повече и така.Говоря за 12 рамкови ДБ,с пълни междурамия.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Защо вечер?Аз ги преместих сутринта.Когато се развидели.Затворих прелките и на камиона.Когато ги разстановах при отварянето очаквах да се юрнат навън,но това не се случи.Излязоха няколко пчели поогледаха се,после повече и така.Говоря за 12 рамкови ДБ,с пълни междурамия.
    Късно вечер ,рано сутрин идеята е една.Всички пчели да са в кошера ,за да могат всички да се преориентират на новото място.Подвижните пчелари не си местят кошерите -късно след обед.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Подвижните пчелари не си местят кошерите -късно след обед.
    Подвижните пчелари както ги наричаш с каква цел местят пчелите си и на 10 метра ли ги местят? На тях им е през бомбето кога ще ги местят.

Страница 149 от 683 ПърваПърва ... 4999139147148149150151159199249649 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •