Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 22 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 218
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Отводка на японски кошер нали хахахаха.
    Ха, ха, ха. Ако ти извадя(стръскам) пчелите от един кошер в един кашон, какво ще е отводка или рояк? Ако ги стръскаш в прословутия ти японски кошер какво ще е, ако ги стръскаш върху пити какво ще е? Честно - много се забавлявам с този форум. Матеев - да си жив и здрав.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Oтводка си е не е рояк, и ти го знаеш много добре за разликата. Рояк и отводка не е самo куп пчели с майка. Рояка е естествено селектирано множество от пчели с цел размножаване а отводката е изкуствено селектирана и инстинкта на роя за градеж е голям. Всеки го знае. айде да говорим по темата и да спрете да се заяждате. не мога да разбера какво толкоз се дразните

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Oтводка си е не е рояк, и ти го знаеш много добре за разликата. Рояк и отводка не е самo куп пчели с майка. Рояка е естествено селектирано множество от пчели с цел размножаване а отводката е изкуствено селектирана и инстинкта на роя за градеж е голям. Всеки го знае. айде да говорим по темата и да спрете да се заяждате. не мога да разбера какво толкоз се дразните
    Никой не се дразни. Този рояк/отводка който аз ти предлагам, ти как мислиш ще се държи след като го поставиш в кошер с основи? Ще гради или не? Без значение как съм го селектирал(наблъскал) в кашона.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    ще гради в пъти по-бавно. А ако е моя случай в безрамков кошер сложена отводката без пилото има да чакам голям е риска да избяга и на теб ли баш да обяснявам. понятието роева енергия е много важно. природно нещата стоят така. роя излиза за да започне ново начало на ново място от нулата. При отводката не е това.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    ще гради в пъти по-бавно. А ако е моя случай в безрамков кошер сложена отводката без пилото има да чакам голям е риска да избяга и на теб ли баш да обяснявам
    Ама сигурен ли си в това което казваш или така просто мислиш, че ще се получи? Ще гради та ще и пращят ушите. Защо мислиш, че ще избяга? Не се безпокой - няма да избяга. По вероятно е рой да избяга отколкото тази отводка/рояк. Ех, ако си ми ученик ще ти разтягам ушите по цял ден, докато се научиш, а и да не държиш такъв тон на старите кучета в занаята.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    сигурен съм на 100 процента. Да те питам ти били заселил кошер с отводка без пило а?Не бих се учил от друг пчелар. Просто няма такива да работят с японски кошери.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    В момента отводките градят като луди. Четири дъждовни дни и два далака, като единия беше залепен за страничните дъски. Преградна дъска небях сложил.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    В момента отводките градят като луди. Четири дъждовни дни и два далака, като единия беше залепен за страничните дъски. Преградна дъска небях сложил.
    Темата май е за рояци не за отводки, ма според вас разлика няма

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    сигурен съм на 100 процента. Да те питам ти били заселил кошер с отводка без пило а?Не бих се учил от друг пчелар. Просто няма такива да работят с японски кошери.
    Да, бих. Тази година съм направил 6 такива. Сега ще ме питаш и защо? И какво му е толкова сложното на японския кошер - дори е по лесен от всички останали. Само меда където ще се вади по трудно.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Нема да те питам. меда се вади по лесно, други са трудностите там и тънкостите. и тези дето са без пило на същата цена ли ги вземаш? или ти си го правиш?

Страница 6 от 22 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •