Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 144

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от ferdy Виж публикацията
    Еййй, пак вкарахме мотива с даването на "наши" хора. Фори, знаеш, че има програми и програми, специално ПРСР е точково оценяване, няма субективен фактор почти изобщо.
    Пчеларите в този програмен период са с преференции като сектор по почти всички мерки и пак се налага да убеждавам пчелари да се възползват от това. Един пчелар си призна, че има проект по Млад фермер и не пропускате да му го натяквате, все едно ви е бръкнал на вас в джоба. Фактите са такива: има едни милиарди за селското стопанство у нас, които някой трябва да вземе. Да сте чули зърнар да се дърпа от субсидия? А да сте му видели къщата и колата? А! За това говоря.
    Не в такива мащаби (е, някой може и да успее и с мащаб), но все пак помогнете си поне малко, отидете говорете с някой колега консултант, със службата за съвети в земеделието, питайте някой с вече изпълнен проект и тогава казвайте, че не става.
    Слънчо се оплака от регистрацията като ЗП, ами приятелю, давай работи в посока облекчаване на административните процедури. Ето ти конфедерация, стотици хора зад гърба, на петата среща с министъра и вече ще й е ясно за какво й се говори. И така се действат нещата. Няма някой, който е успял докато си е седял (сега някой да не ми даде пример с Нютон, че гледам, че хапете).
    тук можем да поспорим доста.Мога да дам доста примери защото от 4 години ходя да подавам документи.Жител съм на софия а пчелина ми е в златарица.Нали се сещаш че не съм експерт.Само за едно нещо да те върнат познай 500 км на зад и обратно.По повод батко и братко съм виждал какво ли не.Сега ще дам пример.ПЪрвата година по пчеларската програма никаква активност за закупуване на кошери.Втората по голяма активност.Третата списъци до 50 челяка и кой ги прави тия списъци пак избрани.65 номер бях при полoжение че всека седмица в продължение на година или ходя или се обаждам.Сега съм одобрен за отводки а за кошери резерва,че мисълта ми беше преди списъци с на 5 човека родата сега поне не дразнят хората такива като мен дето бачкат и не знаят за какво бачкат.
    Този пост е редактиран от jdrumev; 25.06.2015 в 15:45.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    тук можем да поспорим доста.Мога да дам доста примери защото от 4 години ходя да подавам документи.Жител съм на софия а пчелина ми е в златарица.Нали се сещаш че не съм експерт.Само за едно нещо да те върнат познай 500 км на зад и обратно.По повод батко и братко съм виждал какво ли не.Сега ще дам пример.ПЪрвата година по пчеларската програма никаква активност за закупуване на кошери.Втората по голяма активност.Третата списъци до 50 челяка и кой ги прави тия списъци пак избрани.65 номер бях при полoжение че всека седмица в продължение на година или ходя или се обаждам.Сега съм одобрен за отводки а за кошери резерва,че мисълта ми беше преди списъци с на 5 човека родата сега поне не дразнят хората такива като мен дето бачкат и не знаят за какво бачкат.
    Аз досега не съм кандидатствал по тригодишната програма,невиждам смисъл да се залъгвам с това което дават там.Има други програми по които може да се кандидатства,стига да искате да го развиете като бизнес,а не да се залъгваме да вземем едни пари но да си останем на заплата.За мен три годишната програма е,определени хора да приберат определена сума пари.Иначе станах селянин по лична карта да мога да кандидатствам по програмите.

Потребител
    Регистриран
    14.12.2014
    Пчеларски район
    с. Градец, община Костинброд
    А, това със списъците и познатите чистачки е друго, тази практика е безобразна и винаги, когато я видя (не само в случаите на финансиране) й противодействам. И за това си има начин, аз залагам първо на нормативната база: научавам си правата и задълженията по темата и действам. Видя ли, че някой ми отнема права, гледайте да видите какво става. Но задълженията си ги спазвам. И това е сила, защото тогава можеш да потърсиш сметка на хората, които не си вършат работата.
    Tarty, това го гледам ежедневно: хора, които не искат да работят, а искат само да вземат едни пари. Няма проблеми, пишеш бизнес-планове и за такива, но с ясната идея, че трябва да си вземем парите овреме, че няма да се задържат на пазара. Аз не спестявам нищо на никой, като не им излиза сметката - не им излиза, ако въпреки това искат за кандидатстват - няма проблеми, но без нататъшни ангажименти. Обичайно такива хора не успяват, а има случаи и да се провалят с гръм и трясък. Някои от тях успяват да си изпълнят проектите (естествено с неимоверни мъки от нас и бутане и дърпане до финалния отчет) и спират до там. Това обикновено са хора без планове, които си живуркат ден за другия и в такива случаи субсидията, каквато и да е тя е похабена. Такива хора опитват по веднъж само, не са реална конкуренция на пазара.
    От друга страна хората с план и цел могат да направят чудеса и това виждам също всеки ден. Така че, всеки си избира категорията.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •