Говорим за цени а никой не казва нищо за качество.Според мен ако правиш чист мед и го вадиш когато е запечатал над 90% можеш да му искаш цена.В Елена има хора които вече си дадоха акацията на 7.50лв.
Говорим за цени а никой не казва нищо за качество.Според мен ако правиш чист мед и го вадиш когато е запечатал над 90% можеш да му искаш цена.В Елена има хора които вече си дадоха акацията на 7.50лв.
Да на едро.
Слънчо , не ме сугистирай с този примерен стар ерген.Той е изключение от общия фон в Б–я.Не може да го сравняваш с този изтерзан човечец.Дори приспаднах транспортните разходи,а му дадох перфектни с–ва–били са на плодник+2магазина.Като вдигнеш покривната табла ,пчелите започват да извират от магазина,тясно им е.Това беше лирично отклонение,ще ми простиш,ти можеш.По същество–бъл. пчелар е притиснат до стената, с забит нож до кокъла/който има еротично мислене да си го пре фразира/ и разни зайкуджии му смучат труда на безценица .Ти можеш да задържиш от 500–1000кг.мед,аз –също.Колеги от тфорума–също,защото имаме и нещо друго,от там ще папаме.А който няма?И има още 3–4гърла край него?????????Най е лесно да упрекваме.А можем ли да се поставим на мястото на продаващия евтино.Разбира се ,във всяко стадо си има мърша.
Пазарът на мед в България е пълна слободия и не може да се търси някаква логика в цената на меда, когато всеки си прави каквото иска и не се съобразява с нищо.
Продажбата на мед е сладка работа - търпи злоупотреби. Не можеш да изкараш 5 разфасовани прасета на една маса на прашния междуселски път, до табелата на селото, но мед от 5 кошера - можеш. Не се разваля, а е случайност някой да се натрови. Ама това, че центрофугата не е мита от как е купена, капачките на бурканите са от лютеницата на децата, а и малко пръскали арендаторите - на кой му дреме...
Цената винаги ще е необяснима, когато липсва контрол на дейността.
Интересно какво е виждането на КБП по този въпрос и какви стъпки могат да се предприемат, за да се защити общия интерес при продажбите на дребно?
Христо Йорданов
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))