Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 106 от 127 ПърваПърва ... 65696104105106107108116 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,051 до 1,060 от общо 1262
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от bobi_cz Виж публикацията
    Трябва да се сформираме като пчелно семейство.Трябва да има една пчела майка. А на доцента дето ни преподаваше му викахме пчелата майка . Той май беше председател на развъдната организация, а напоследък каква роля играе, че не съм чувал за него.
    Питай Матеев. Той е много запознат с този въпрос. Много обича да споделя за него.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Това пък *що го плесна тук?
    Тъй по-ясно ли е?
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Тъй по-ясно ли е?
    Ами така де. Ние тук сме трудов колектив, а не к...ви............. А защо пък не?

Потребител
    Регистриран
    14.12.2014
    Пчеларски район
    с. Градец, община Костинброд
    Цитат Първоначално публикувано от argilov Виж публикацията
    Интереса клати феса.Тази поговорка важи за всички.Ако една организация помага на пчеларя с по евтин амбалаж,захар консумативи,лекарства,плас мент,тя ще има най много привърженици.Другото е гола агитация.
    А това не е ли купуване на гласове, образно казано?

Ще ме прощавате, че се намесвам, но говорите за организациите като за някакви администрации, които нямат общо с вас. Една организация е силна само когато всеки един неин член се асоциира с нея. Вместо "асоциацията да направи нещо" да е "дайте асоциацията да направим едикаквоси".

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от ferdy Виж публикацията
    А това не е ли купуване на гласове, образно казано?
    Това за което говори колегата е коопериране и мисля ,че много добре го разбираш ако наистина има такава организация, където пчеларите си имат доверие и имат интерес да бъдат там то тази организация ще бъде много силна.Жалко ,че това е просто един сън и никога няма да се случи тук при нас.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Рояк пчели нападна майка с двумесечно бебе

Снимка: "Марица"

Рояк пчели нападна майка с двумесечно бебе в центъра на Каравелово, съобщава "Марица".
    28-годишната Цветелина Керезова е с няколко ужилвания по гърба и лицето, две от тях са по устните.
    "Беше ужасно! Още не мога да се опомня! Една жена грабна бебето ми и го внесе в читалището, друга се притече на помощ", разказва нажилената Цветелина.
    Инцидентът станал вчера около 11 часа на площада пред читалището в селото. Цветелина тръгнала с бебешката количка с мъничката Мая в нея. Няколко пчели започнали да кръжат около главата й.
    „Помислих, че ги е привлякъл парфюмът ми. Размахах ръце. За всеки случай махнах горната блуза - ако има по нея аромат от парфюма, да го отдалеча от себе си”, пояснява тя.
    Само миг по късно върху нея се спуснал цял рояк пчели. „Накацаха ме по гърба и лицето, влязоха в косите ми”, разказа ужасената жена. В този момент секретарят на читалището в Каравелово Дора Шопова грабнала количката с бебето, покрила го с дрехата си и го отнесла в сградата. Ренета Стоянова, която също работи в читалището, помогнала на Цветелина да избяга. Въпреки това обаче младата жена била жестоко нажилена от пчелите.
    Чух само писъците на Цвети, разказва Дора Шопова. Тя викаше: „Лельо Доре, пчели! Бебето ми! Детето ми!".
    „Докато тичах с количката на ръце към читалището, роякът се спусна към мен. Пчелите се замотаха в косата ми, усещах ги по гърба си. Но се смеех да се браня, за да не отидат към детето. Всичко стана за секунди. Но много се изплашихме”, едва успя да разкаже след драматичната случка Дора Шопова.
    Устните и лицето на Цвети се подули веднага. Тя успяла да се обади на свекърва си. Пепа Керезова светкавично откарала Цвети в здравната служба в селото, където медицинската сестра Минка Петкова и личният лекар д-р Василев поставили на младата жена алергозан.
    Драмата с пчелите започнала доста по-рано. Малко преди 9 ч. роякът нападнал Дора Шопова. Тя обаче успяла да се измъкне и да се прибере в читалището.
    Макар че била много уплашена, Цветелина успяла да предупреди работещите в детската градина на селото за рояка пчели, който лети в центъра на Каравелово.
    „Забавачницата е съвсем близо до мястото, където ме нападнаха пчелите. Видях, че децата са навън и играят на двора. Нова вълна страх ме връхлетя. Прилоша ми като си помислих, че роякът ще нападне децата. Сред тях бе и петгодишната ми дъщеря Пламена”, обяснява стресираната майка.
    Цвети не знае откъде са долетели пчелите. В няколко къщи в центъра на селото има кошери, някои са по плочите на гаражите.
    „Край читалището има липи, които сега цъфтят и са пълни с пчели. А е възможно и рояк да се отделил и да е полетял точно в този момент”, коментират пчелари.
    Законът за пчеларството разрешава отглеждането на пчели в населени места. Собствениците им трябва да имат регистрация в общината и областната служба „Земеделие”.
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    France bans sale of Monsanto herbicide Roundup in nurseries

Protesters at a march against Monsanto in Toulouse on May 23, 2015 (AFP Photo/Remy Gabalda)

Paris (AFP) - French Ecology Minister Segolene Royal announced Sunday a ban on the sale of popular weedkiller Roundup from garden centres, which the UN has warned may be carcinogenic.
    The active ingredient in Roundup, glyphosate, was in March classified as "probably carcinogenic to humans" by the UN's International Agency for Research on Cancer (IARC).
    The weedkiller -- used by amateur gardeners as well as farmers -- is the star product of American biotechnology giant Monsanto.
    "France must be on the offensive with regards to the banning of pesticides," Royal said on French television.
    "I have asked garden centres to stop putting Monsanto's Roundup on sale" in self-service aisles, she added.
    Her announcement comes after French consumer association CLCV asked French and European officials to stop selling glyphosate-based products to amateur gardeners.
    Glyphosate -- introduced in the 1970s under the brand Roundup but now manufactured generically -- is the most-produced weedkiller in the world, according to the IARC.
    The agency's evaluation of glyphosate saw "limited evidence" of a type of cancer called non-Hodgkin lymphoma, as seen in studies in the United States, Sweden and Canada conducted among farm workers since 2001.
    The US agribusiness giant Monsanto strongly contested the IARC classification, saying "relevant, scientific data was excluded from review".
    Royal also announced last week that from January 2018 phytosanitary products -- used to control plant diseases -- would only be available to amateur gardeners "through an intermediary or a certified vendor".
    Ърнест Хемингуей

Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Рояк пчели нападна майка с двумесечно бебе

Снимка: "Марица"

Рояк пчели нападна майка с двумесечно бебе в центъра на Каравелово, съобщава "Марица".
    28-годишната Цветелина Керезова е с няколко ужилвания по гърба и лицето, две от тях са по устните.
    "Беше ужасно! Още не мога да се опомня! Една жена грабна бебето ми и го внесе в читалището, друга се притече на помощ", разказва нажилената Цветелина.
    Инцидентът станал вчера около 11 часа на площада пред читалището в селото. Цветелина тръгнала с бебешката количка с мъничката Мая в нея. Няколко пчели започнали да кръжат около главата й.
    „Помислих, че ги е привлякъл парфюмът ми. Размахах ръце. За всеки случай махнах горната блуза - ако има по нея аромат от парфюма, да го отдалеча от себе си”, пояснява тя.
    Само миг по късно върху нея се спуснал цял рояк пчели. „Накацаха ме по гърба и лицето, влязоха в косите ми”, разказа ужасената жена. В този момент секретарят на читалището в Каравелово Дора Шопова грабнала количката с бебето, покрила го с дрехата си и го отнесла в сградата. Ренета Стоянова, която също работи в читалището, помогнала на Цветелина да избяга. Въпреки това обаче младата жена била жестоко нажилена от пчелите.
    Чух само писъците на Цвети, разказва Дора Шопова. Тя викаше: „Лельо Доре, пчели! Бебето ми! Детето ми!".
    „Докато тичах с количката на ръце към читалището, роякът се спусна към мен. Пчелите се замотаха в косата ми, усещах ги по гърба си. Но се смеех да се браня, за да не отидат към детето. Всичко стана за секунди. Но много се изплашихме”, едва успя да разкаже след драматичната случка Дора Шопова.
    Устните и лицето на Цвети се подули веднага. Тя успяла да се обади на свекърва си. Пепа Керезова светкавично откарала Цвети в здравната служба в селото, където медицинската сестра Минка Петкова и личният лекар д-р Василев поставили на младата жена алергозан.
    Драмата с пчелите започнала доста по-рано. Малко преди 9 ч. роякът нападнал Дора Шопова. Тя обаче успяла да се измъкне и да се прибере в читалището.
    Макар че била много уплашена, Цветелина успяла да предупреди работещите в детската градина на селото за рояка пчели, който лети в центъра на Каравелово.
    „Забавачницата е съвсем близо до мястото, където ме нападнаха пчелите. Видях, че децата са навън и играят на двора. Нова вълна страх ме връхлетя. Прилоша ми като си помислих, че роякът ще нападне децата. Сред тях бе и петгодишната ми дъщеря Пламена”, обяснява стресираната майка.
    Цвети не знае откъде са долетели пчелите. В няколко къщи в центъра на селото има кошери, някои са по плочите на гаражите.
    „Край читалището има липи, които сега цъфтят и са пълни с пчели. А е възможно и рояк да се отделил и да е полетял точно в този момент”, коментират пчелари.
    Законът за пчеларството разрешава отглеждането на пчели в населени места. Собствениците им трябва да имат регистрация в общината и областната служба „Земеделие”
    .
    Преди около 2 месеца ме ужили 1 (ЕДНА) пчела по горната устна.След по малко от 10 минути станах като тапир в лицето.Буквално!!!Горната устна се издължи повече от 5 см и се обърна.
    Тая мадама е страшно корава или всеки ден отнася по няколко ужилвания за да има такъв имунитет.Като гледам снимката нищо и няма !!!

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Колега, Marko,
    "На чуждо дупе и сто тояги са малко!"
    Така ми звучи твоя коментар. Нека проявим малко човещина пред чуждата болка.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Извинявам се, но сега е модерно да си надуват джуките като след боксов мач.
    Трябва да се замислим сериозно, може да изкараме много пари ако предлагаме такава услуга. Даже на мъже може да предложим услугата. Едва ли жилото на пчелата боли повече от стандартните манипулации.

Ърнест Хемингуей

Страница 106 от 127 ПърваПърва ... 65696104105106107108116 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •