Ето какво писах в един от ловджийските форуми тези дни:

"Здравейте колеги,

Обръщам се към вас с молба за съвет. От миналата година насам из горите в района ни са плъзнали трюфелджии. Всеки ден има по 3-4 коли, а събота и неделя стигат до 10!
Гората е заприличала на бунище - шишета, торбички, цигарени кутии, опаковки от храна... Ходят с разни кучета, които се чува да подгонват с лай. На местата където лежаха сърните и кошутите сега под дърветата е преровено. Калищата са бистри от седмици, а 300кг царевица си стои непокътната (само някой "гъба"р е минал през камарата с колата си). Опитахме се да се разберем човешки с тях, но не би. Нямало закон който да го изгони от гората. От горското идваха, написаха няколко протокола, но онея не им пука и пак са в гората.
За саморазправа не ми се мисли. Живея в подстъпите към гората и всички виждат къде са ми паркирани колите. А не се плашат от нищо явно, защото днес бях (съвсем законно) въоръжен, оня ми вика - абе не ме интересува дивеча ви аз за гъби съм дошъл...
От две седмици си блъскаме главите в дружинката и не можем да го измислим."

Иначе гората на снимката се намира "на ръба" на тези скали и има места където не е стъпвал човешки крак... колко му е да подсилим популацията на Египетския лешояд

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Pepelina1.jpg
Прегледи:      229
Размер:	95.7 KB
ID:	4481