Когато гледате какво има вътре може да ви тръгнат майки по ръцете, както стана при мен.
Когато гледате какво има вътре може да ви тръгнат майки по ръцете, както стана при мен.
Като се съмняваш в нещо вземаш пушилката, рамкоповдигача и други принадлежности които може да ти потрябват и заставаш до кошера в ляво, дясно или отзад. Повдигаш капака и го поставяш до кошера и започваш да го правиш на салата. Рамка по рамка докато разбереш каквото те интересува. Има ли майка, има ли пило, има ли маточници и т.н., и т.н., и т. н.. Просто работете.
вярно е това нещо аз писах преди няколко дена да ли тая година роенето закъсня
днес нещата ми се изясниха. след като го направих на салата както писа по горе соларис няма пило открито няма яйца на 4 рамки заложени по 5-6 маточника за мен това е липса на майка некой ако има други предположения да сподели много ще съм му благодарен
Извинявай,но от чатовете така пиша
Тази година имах такъв случай.Април месец попадам на кошер с три маточника,майката едвам се движи.След време го отварям намирам младата майка която снася и я бележа,но откривам запечатан маточник и го оставих.Ако не си харесват майката да я сменят.След 10 дена го преглеждам пак и намирам нова майка и прясно пило/явно е сменила старата/,хващам и бележа.След още две рамки,опа,белязаната стара майка,спокойно си навира главата в килийките.Оставих ги двете,може без да искам да съм уцелил как се отглеждат много майки в един кошер,:-) :-) :-) :-) :-) :-) .
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))