Вероятно съм тъп, защото пак не разбрах ... ама така да е .. .ще се пробвам накратко да направя хронология на събитията от моя гледна точка, и не целя да обидя или критикувам никого (Основен източник на информацията ми е настоящия форум!).
1. Протеста по начало беше организиран против промяната на ЗП - до 10 кошера в УПИ.
1.1 Пчеларските организации се координираха
1.2 Видимо във форума имаше широка подкрепа - раздел анкети 50,5% са гласували с "Да, задължително ще дойда на протест", 17,82% с "Не, няма да дойда"
1.3 Имаше дори доста разгорещени спорове по темата със "странични" хора (явно не пчелари)
2. Предложението за промяна на ЗП бе оттеглена
2.1 Някой го сметнаха за победа - би следвало да е така изхождайки от 1 - цел на протеста (вероятно това са основно пряко засегнатите)
2.2 По някой медии вероятно журналистите решиха, че протеста се отменя - и това би следвало да е така изхождайки от т. 2.1, макар че решението не е тяхно!!! Слагам 3 удивителни, защото смятам, че това изигра голяма роля в манипулацията на общественото мнение и слабото присъствие на пчелари на състоялия се протест!
2.3 Пчеларските организации НЕ ПРЕДЛОЖИХА на всеослушание ново "мото" за протеста, списък с искания, концепция и т.н.
2.4 Организаторите в крайна сметка решиха да се състои протест въпреки т. 2.3 (явно от по-горните постове не толкова единодушно), но така не става! За да бъдат лидерите лидери и мнозинството да ги следва, лидерите като такива трябва да имат ясно изразена позиция в интерес на мнозинството!
3. Протест на 10-ти юни - слабо присъствие
3.1 Пчеларите засегнати от промяната на ЗП (т. 2.1), вече нямат мотивация
3.2 Положени са усилия както казва г-н Матеев за контрол над тълпата (т. 2.2)
3.3 Демотивация на пчеларите незасегнати от промяната в ЗП (т. 2.3). Лично аз спадам към тази група (незасегнат и демотивиран по посочената причина). В друга тема помолих г-н Матеев, да оповести материали които са били подготвени за журналистите, но това е "след дъжд - качулка". Не намирам логика в това да подкрепя някого, който не знам какво пропагандира.
4. В крайна сметка се чудя, кой на кого е крив и защо всеки гледа да обвини някого за провал (т. 3), който според други е успех (т. 2.1)! И както казах по горе явно съм тъп за да не го разбера, моля Ви колеги , да ми обясните
4.1 С каква цел се състоя протеста
4.2 Защо на него присъстваха хората, които присъстваха
4.3 Защо на протеста не присъстваха хората, които не присъстваха
4.4 Защо управляващите са решили с кого да разговарят
4.5 Защо министърката казва, че ще има само една организация
4.6 Защо ....
п.п .
с уважение
Христо Кирилов