Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 54

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Владиславе ето още няколко идеи, за ДБ кошери на висока рамка. Виж кошера пънче, с разместени рамки. Веднъж плодниковата рамка е отгоре, при съседните две е отдолу, и няма прекъсване на восъка в междурамията.

Аз обаче, бих пробвал с плодникова рамка на ДБ кошер прикрепена за рамка на многокорпусен кошер. И бих ги въртял, първо едната отгоре, а на съседните пити другата отгоре. И така ще мога да продавам пчели и за ДБ и за многокорпусен кошер.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

Потребител
    Регистриран
    16.09.2013
    Здравейте колеги , имам желание да изпробвам Укаински лежак 11 рамки с 8 рамков Дадан Блатов магазин. В случая рамките на плодника ще са перпендикулярни спрямо рамките в магазина , ще създаде ли това някакъв проблем при работата на пчелите. Ще съм бладарен за всички отговори.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Христакиев Виж публикацията
    Здравейте колеги , имам желание да изпробвам Укаински лежак 11 рамки с 8 рамков Дадан Блатов магазин. В случая рамките на плодника ще са перпендикулярни спрямо рамките в магазина , ще създаде ли това някакъв проблем при работата на пчелите. Ще съм бладарен за всички отговори.
    Теоретиците, вероятно ще бъдат по-словоохотливи, но аз, мога да ти кажа следното:
    Случвало ми се е при прегледи, по невнимание, да завъртя магазина на ДБ-12р. на 90 градуса. Последното го установявам при последващо вадене на мед и не съм забелязал да има разлика в добива от други семейства.

Потребител
    Регистриран
    16.09.2013
    Благодаря колега , не искам да се занимавам и с трети вид рамки само за да са успоредни на плодниковите, пък и ще си ползвам осем рамковите фарарови корпуси.
    Благодаря още веднъж и ти желая успешна година.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •