Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследнаПоследна
Резултати от 21 до 30 от общо 50
    Наблюдател
    Регистриран
    06.06.2014
    Ами цяла седмица беше лошо времето та затова

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от dragoni Виж публикацията
    Ами цяла седмица беше лошо времето та затова
    Ами кога да излезе да се оплоди майката? Ще чакаш.

Наблюдател
    Регистриран
    06.06.2014
    Да чакам ли или да им предам оплодени майки ,май втория вариант е за предпочитане .Колко време след излюпването ако майката не се оплоди може да стане търтовка

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Да чакам ли или да им предам оплодени майки ,май втория вариант е за предпочитане .Колко време след излюпването ако майката не се оплоди може да стане търтовка
    До 40 дни.

Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    На единия кошер се появи пило.На другите два им дадох контролна с яйца , няма маточник.Днес ги отварям единия станал търтовка с по 4-5 яйца на килийка, другият и той не е заложил маточник , още няма яйца в килийките но и той е станал вероятно търтовка.Тези двата са изключително агресивни и като ги отворя целия кошер излиза и ме напада.Днес им сложих по още една пита с яйца.Ще ги мъча така, дано се оправят.За съжаление ми бяха най-силните кошери - по 2 магазина рапица и акация извадих от всеки.Мал шанс.

Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Колега какво стана оплодиха ли се майките ,че и аз имам същия проблем днес им е 32я ден .Чудя се дали да не им смачкам главите
    Ако виждаш майките в кошера чакаш.Ако няма майка или пило тогава е лошо.Майките в отводките ми се разпраха да снасят, другите кошери и те се съвземат след роевия период.Ако по това време няма пило - вече е търтовка.

Наблюдател
    Регистриран
    06.06.2014
    Marko отводките четири на брой ги правих на 06.05 майките са в кошерите ,само една е оплодена и осеменява .Другите три не, мисля да им придам оплодени майки само ,че незнам след толкова време без пило дали ще ги приемат ,да не отидат паричките зян

Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Тук трябва да се намесят старите кучета и да ти дадат компетентен съвет.Аз съм новобранец и моят случай е по-различен от твоя.При мен липват майки и пчелите са станали търтовки, а при теб има майка в кошера, макар и неоплодена.Предполагам че тя няма да позволи пчелите да започнат да снасят, но да не те излъжа .Чакай мнение от по-опитните от нас.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Колега какво стана оплодиха ли се майките ,че и аз имам същия проблем днес им е 32я ден .Чудя се дали да не им смачкам главите
    Да, много съм доволен, от 25 отводки 2 търтовки и 4 неоплодени към днешна дата, много ми харесаха майките дълги та дълги , на 03.06 бяха заложени маточниците значи 35тия ден а преди 4 дена почти нищо нямах оплодено. Имам и 5 основни семейства да се оплождат майките, но те са 10 дена след отводките.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ако майката не се върне от брачният полет или не се излюпи за по малко от 10 дена става търтовка.

Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •