Аз ги прогоних с бомбички от по силните.Разравям, пъхам в дупката, паля,заравям.Изнесоха се нанякъде или оглушаха, но ги няма наоколо.Къртиците не виждат,но чуват отлично.
Аз ги прогоних с бомбички от по силните.Разравям, пъхам в дупката, паля,заравям.Изнесоха се нанякъде или оглушаха, но ги няма наоколо.Къртиците не виждат,но чуват отлично.
От години се мъча да ги прогоня и накрая успях. Първо ползвах някакво скъпо електронно устройство, но ефект за две години - никакъв. Успях с две бутилки от минерална вода - 10л. Забиват се метални пръти или тръби в земята и се нанизват бутилките. От вятъра те се удрят в тръбата и плашат гадинките. Поставил съм ги преди 6-7 месеца и тази година - рахат.
Да, това е някакъв вариант и май ще го пробвам.
С бомбички, капани, кукички, отрови и др. такива няма да пробвам, защото ми е жал. Искам да ги прогоня, не да ги убия. В момента съм наслагал бутилки по колците за доматите и боба, но ефекта е никакъв. Явно са свикнали доста с нас и не се плашат особено.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))