Само не мога да разбера, защо смятате това за победа!!! Това човек да изрази позицията си и да отстоява интересите си? Или е имало "републикански шампионат по законодателство", а аз не съм разбрал :/
И ето теми за протест
ГМО ... не съм специалист, но смятам, че пчеларството ще пострада много повече от "проблема с 10-те кошера в УПИ". И не само пчеларството ... това ще има доста по-широка подкрепа от обществото.
Монопол ... ЛИЦЕНЗИРАНИ "майковъди" , "отводковъди" и т.н. (ползващи антибиотици и какво ли още не .. кой ли и как ли ги контролира ?!?!) .. Министъра искал да разговаря с ЕДНА национално предстаителна организация (Някъде във форума го четох това и цитирам по спомен .. не помня времето на публикацията и кой министър поименно - тогава не съм бил потребител на форума и пчелар, нито помня кой го беше публикувал и в коя тема).
Земеделци (арендатори) ... всички знаем и от форума и от национални и местни медии за натровени от пръскане пчели. Уж има закони, но ефективност никаква ... май пак се опира до това кой и как контролира. Нямам нищо против земеделците, но когато има правила трябва да има условия за спазването им .. имаше идея във форума за изработване на национален електонен регистър (като програмиост съм готов да се включа в такъв проект и да работя безвъзмездно)
А ...
Б ...
В ...
повече са от азбуката ... е вярно няма как всички проблеми да се решат "от днес за вчера", но когато се реши и един от проблемите по начин изгоден и за пчеларите и за обществото, тогава може (според мен), да се говори за някаква победа ... в битката, не във войната!!!
И не че съм казал, но пак да повторя - дамите и господа НАРОДНИ представители са избрани от нас (българския народ) и както и на всички други държавни СЛУЖИТЕЛИ ние им плащаме заплатите и ние сме техните РАБОТОДАТЕЛИ и те са длъжни да изпълняват това за което са назначени както всеки един работник, т.е. това което им нарежда РАБОТОДАТЕЛЯ (българския народ). Ако не им харесва това което ТРЯБВА да правят, по закон имат право да напуснат по съответния ред.
... та в тоя ред на мисли - за каква победа говорим? Че сме накарали служителите си да си вършат работата ?!?!
поздрави
Х. Кирилов