Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 228

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    Протестът не изобщо начин да изкрещим и толкова- г-н Янев не намираш ли връзка с изтичане на тримесечния срок и този "засега" оттеглен законопроект?-http://kanal3.bg/news/bulgaria/8509-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D 0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%93%D0%9C%D0%9E-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Evgeni Petkov Виж публикацията
    Протестът не изобщо начин да изкрещим и толкова- г-н Янев не намираш ли връзка с изтичане на тримесечния срок и този "засега" оттеглен законопроект?-http://kanal3.bg/news/bulgaria/8509-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D 0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%93%D0%9C%D0%9E-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8
    Тук имаш нещо! Разрешават вноса на ГМО, но със забележка, че могат да го спрат ако това нарушава интересите на страната.
    Замазаха очите и разрешиха ГМО! Тази вратичка с възможната забрана след време е невъзможна. Опита показва, че пуснеш ли големите един път, после няма връщане назад.
    Сега остава да започнат да изследват за ГМО и меда ще се продава на 0.50лв/кг. ЧЕСТИТО! По-добре да бяха изкарали кошерите от населените места, а да не вкарват ГМО
    Представяте ли си на меда да залепим надпис: "МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА ГМО ПОЛЕН"

Сега се сетих и за това дали прашеца е съставна част на меда. Това беше направено точно с тази цел.

На 10-ти като отидете на срещата настоявайте първо МЗХ да подпише, че никога няма да иска от пчеларите да изследват или обозначават меда си "ГМО" или "БЕЗ ГМО".
    Ама...не на думи...на думи видяхме какво стана. ЧЕРНО НА БЯЛО да го пише!
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 04.06.2015 в 21:42.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Потребител
    Регистриран
    15.01.2015
    Пчеларски район
    Русе
    Само не мога да разбера, защо смятате това за победа!!! Това човек да изрази позицията си и да отстоява интересите си? Или е имало "републикански шампионат по законодателство", а аз не съм разбрал :/

И ето теми за протест

ГМО ... не съм специалист, но смятам, че пчеларството ще пострада много повече от "проблема с 10-те кошера в УПИ". И не само пчеларството ... това ще има доста по-широка подкрепа от обществото.

Монопол ... ЛИЦЕНЗИРАНИ "майковъди" , "отводковъди" и т.н. (ползващи антибиотици и какво ли още не .. кой ли и как ли ги контролира ?!?!) .. Министъра искал да разговаря с ЕДНА национално предстаителна организация (Някъде във форума го четох това и цитирам по спомен .. не помня времето на публикацията и кой министър поименно - тогава не съм бил потребител на форума и пчелар, нито помня кой го беше публикувал и в коя тема).

Земеделци (арендатори) ... всички знаем и от форума и от национални и местни медии за натровени от пръскане пчели. Уж има закони, но ефективност никаква ... май пак се опира до това кой и как контролира. Нямам нищо против земеделците, но когато има правила трябва да има условия за спазването им .. имаше идея във форума за изработване на национален електонен регистър (като програмиост съм готов да се включа в такъв проект и да работя безвъзмездно)

А ...

Б ...

В ...

повече са от азбуката ... е вярно няма как всички проблеми да се решат "от днес за вчера", но когато се реши и един от проблемите по начин изгоден и за пчеларите и за обществото, тогава може (според мен), да се говори за някаква победа ... в битката, не във войната!!!

И не че съм казал, но пак да повторя - дамите и господа НАРОДНИ представители са избрани от нас (българския народ) и както и на всички други държавни СЛУЖИТЕЛИ ние им плащаме заплатите и ние сме техните РАБОТОДАТЕЛИ и те са длъжни да изпълняват това за което са назначени както всеки един работник, т.е. това което им нарежда РАБОТОДАТЕЛЯ (българския народ). Ако не им харесва това което ТРЯБВА да правят, по закон имат право да напуснат по съответния ред.
    ... та в тоя ред на мисли - за каква победа говорим? Че сме накарали служителите си да си вършат работата ?!?!

поздрави
    Х. Кирилов

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    Момчета имам едно налудничево предложение за подобряване финансирането на пчеларството. Нека бъде предложено на управляващите да се намали субсидията на зърнопроизводителите със 1лв. на дк. и да се дадът на кошер.Само от Октопод Пчеларството ще получи 2 милиона лева. Зърнарите правеха стачка с трактори и комбайни от цялата страна в София, а ние можем да отидем с по едно оплодно съндъче и тогава ще стане интересно. НЕКА ОТИДЕМ , КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ. Много дъжд, компенсация , суша -пак, градушка - пак , а за нас нищо.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Като се замисли човек, пчеларството пречи на земеделците, на комшиите, на политиците и изобщо пчелите, и пчеларите обществен враг номер едно, значи най- добре напълно да се забрани пчеларството в България и да се свърши - така и така натам е тръгнало ....
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи

Angry

Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Като се замисли човек, пчеларството пречи на земеделците, на комшиите, на политиците и изобщо пчелите, и пчеларите обществен враг номер едно, значи най- добре напълно да се забрани пчеларството в България и да се свърши - така и така натам е тръгнало ....
    Аз им го предложих на МЗХ и пчеларските лидери, ама те нещо не ме взеха на сериозно

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    Те тука при нас мечките идват в населените места да нападат кошерите, пък камоли извън населеното място. Няма да оставят един кошер.
    Може ли да се кандидатства за безплатен електропастир, преди да те е нападнала? Иначе тука на които е нападнат от мечка му подаряват електропастир, било то обор или пчелин.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    По време на развитието на този вихър от събития бях в горите и следях безмълвно как се развиват събитията. Дойде време и аз да кажа нещо по въпроса с малко закъснение, но темата ще е актуална винаги.
    Първо смятам да ви кача една снимка, която вчера получих от приятели в Германия.Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	пчелин в Герман&#1.jpg
Прегледи:      646
Размер:	112.9 KB
ID:	4732

Зелената полянка е част от училищен двор, а сградата зад кошерите е самото училище. Кошерите са на мои познати които работят в училището и са получили разрешение да си ги гледат там.
    За такова нещо в БГ и дума не може да става, ЗАЩО?
    Много мнения се изказаха в темата и няколко други теми все около тези събития. Някои бяха крайни, други по-умерени имаше откровени глупости, но имаше прекрасни постове и по съдържание и по изказ. Тук е мястото да поздравя и Дамянов за няколко чудесни негови поста, но да не се отклоняваме. Не се засега един много важен въпрос, а мисля, че той стои в основата на проблема.
    ЗАЩО РАЗВЪДНАТА АСОЦИАЦИЯ ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ СЪЩЕСТВУВАНЕ И ТОЛКОВА УСВОЕНИ СРЕДСТВА НЕ СЕЛЕКТИРА МАЛКО РАЗДРАЗНИТЕЛНИ - КРОТКИ ПЧЕЛИ?
    От един от изявените капацитети във форума по генетики, майкопроизводство и т.н знаем, че това е черта в характера която най-лесно се селектира. Ето го и почти цялото решение на въпроса. И агнето цяло и вълка сит. Няма никакъв начин някой да ми обясни, че това не е възможно защото ще го накарам да погледне снимката пак и няколко клипчета които се въртяха в една друга тема. Кой от нас не иска да работи със спокойни, кротки пчели? Колко от нас не биха били готови да заменят смотаните си нещастни метинизирани майки за да постигнат нови силни и кротки семейства? Мога да продължавам в този дух, но няма смисъл, отговорите са ясни.
    Предлагам на следващата среща с власта да се повдигне въпроса, да се потърси отговорност и да се подложи на обсъждане. Да се потърсят начини за финансиране на такъв проект (ако може с Евро пари). При положение, че почти имаме още една развъдна асоциация да се направи конкурс и да се започне работа по този въпрос. Матеев имаш огромен интерес нещо такова да се случи и трябва да си двойно мотивиран да натиснеш за това. Това особено ме радва, защото за сега ти си единствената будна съвест в сектора пък имаш възможности, което дава огромен шанс да ни се случат нещата. Още веднъж изказвам поздравления за положения труд около събитията и за постигнатия резултат- оттегляне на проекта. На края се усрахте като не се отказахте (лидерите) от протеста и провала беше сигурен, но явно се бяхте попревъзбудили повечко, но иначе БРАВО. И като засегнахме и самия протест да кажа две думи и за него. Моля присъствалите да спрете да ме обиждате като ме наричате малодушен, мързелив и т.н и т.н защото не съм присъствал на протеста. ДА не съм и съм го направил напълно съзнателно. Ако проекта не беше оттеглен щях да намеря кой да пази по горите и да съм там, на първия ред, но след като се оттегли проекта протеста стана безсмислен. Той вече беше организиран и ако трябваше да се проведе за да покажем нещо то трябваше да знаем какво искаме да покажем. Трябваше да се обяви протестна декларация, около която да се обединим и защитим с присъствие. Такава нямаше. Имаше огромен риск да се появя на протест на който се вика "оставка" , а аз не искам това. Така и стана и Матеев сам го описа. Хората викат вън лидерите поканени в министерството и не знаят какво искат. Бълват глупости и заслужават ........... от хората на вън, ама те не знаят. Единствено Конфедерацията била подготвена ама и тези текстове не видях. Няма начин да се разчита на присъствието ми по този начин, защото много се пазя да не бъда УПОТРЕБЕН. Говоря от мое име, но изразявам позицията на десетима човека, които се бяхме подготвили за пътуване към протеста.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Този пост е редактиран от jdrumev; 13.06.2015 в 08:03.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •