Цитат Първоначално публикувано от kando
Пха не ти личи да си от две години пчелар - гледам придържаш се към по-класическите и опростени практики, виждаш ли какви хубави резултати имаш без много, много да задълбаваш във "тайните" методи. Това не го пиша толкова към тебе, а към всички начинаещи - споделяш в подробности какво правиш през годината и честно казано, наистина си мислех, че си пчелар със доста повече стаж зад гърба.
Благодаря.За мен пчеларството е лекарство и отмора, за това и не искам да задълбавам много.Искам да усвоя необходимия минимум знания и умения да отглеждам пчели без да им вредя.И другото което искам е да им създам максимално добри условия за отглеждане, пък каквото стане, дано да е правилно.Благодарение на колегите от форума и многото познати пчелари за сега се справям прилично.Дано и за напред да е така.Прочетох десетки книги в областа на пчеларството, изгледах стотици клипове и филми, последната книга която прочетох 2 пъти е на Иван Лонин.Много от методите, техниките на работа с определени системи кошери не ми допадат и биха ме отказали от това хоби, те са за пчелари които с това си искарват хляба, при мен нещата не стоят така.