Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 23 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 228
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Госпожо Спенова, Вие разбирате ли, че на главата ни висят 1 млн проблеми и всеки следващ затяга примката още повече. Всеки е решил, че пчеларите трябва да се съобразяват с него и накрая става абсурдно да си пчелар в България. Как само тук хората ги жилят пчели и защо искаме да сме сред природата, а не се съобразяваме с нея? В града почти няма пчели и ако човек го е страх, то може да се премести и така да се чувства по-добре. Защо очакваме на село да не стъпваме в кравешки резултати и да не кукуригат петлите? Не знам при вас как е, но като започнат да вият чакалите в 00:00 и продължават до към 5:00 и си бягат из селото, а в 5 започват петлите. В града слушам мазната чалга на съседите и алармите на колите.

Забележете как се работи неправилно. Във видеото "пчеларя" казва, че трябва да убие майката - по-скоро да си смени професията. https://www.youtube.com/watch?v=alQCQh_3V8Y
    Блъскане по кошера, пушалката има обратния ефект, мачкане на пчели, далака падна в плодника - после пчелите били лоши!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Сега остава да си признаеш, че това https://www.youtube.com/watch?v=_wQWUy9Dub8 си ти.
    Този ще запали кошера! Няма ли кой да им обясни на тези хора как се използва пушалка или всички така работят?
    Точно два малки облака и работата с пушалката приключва. Аз я използвам само ако ме ужилят, защото се разнася феромона за атака. Опушвам мястото с жилото и продължавам. Най-често през ръкавиците отнасям жило.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Забележете как се работи неправилно. Във видеото "пчеларя" казва, че трябва да убие майката - по-скоро да си смени професията. https://www.youtube.com/watch?v=alQCQh_3V8Y
    Блъскане по кошера, пушалката има обратния ефект, мачкане на пчели, далака падна в плодника - после пчелите били лоши!
    Хахахахахаха. Този само като го видях с какви умели дрижения заблъска таблата в кошера, беше ясно какво ще стане по-натам.

Този ще запали кошера! Няма ли кой да им обясни на тези хора как се използва пушалка или всички така работят?
    Точно два малки облака и работата с пушалката приключва. Аз я използвам само ако ме ужилят, защото се разнася феромона за атака. Опушвам мястото с жилото и продължавам. Най-често през ръкавиците отнасям жило.
    Горките животинки. От опушване не можаха да си кажат името.

ПП. Дамянов, мисля че на тази тема и трябва една здрава метла, защото новорегистрираната дама умело успя да измести темата и да я "разводни".

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Незнам да ли има нужда от метла , НО виждам колеги които безропотно са съгласни с възможността да се гледат не повече от 10кошера. Отстъпим ли, всеки може да ни мачка после! Имаш нива наследствена и си сложиш пчелите в нея, пречиш на арендатора който обработва земята! Вилните зони, слагаш пчелите там, пак ще пречат и т.н.!

Наблюдател
    Регистриран
    17.06.2013
    Госпожо Спенова, Вие разбирате ли, че на главата ни висят 1 млн проблеми и всеки следващ затяга примката още повече. Всеки е решил, че пчеларите трябва да се съобразяват с него и накрая става абсурдно да си пчелар в България. Как само тук хората ги жилят пчели и защо искаме да сме сред природата, а не се съобразяваме с нея? В града почти няма пчели и ако човек го е страх, то може да се премести и така да се чувства по-добре. Защо очакваме на село да не стъпваме в кравешки резултати и да не кукуригат петлите? Не знам при вас как е, но като започнат да вият чакалите в 00:00 и продължават до към 5:00 и си бягат из селото, а в 5 започват петлите. В града слушам мазната чалга на съседите и алармите на колите.

Г-н Дамянов, колкото и да ви се струва странно проявявам разбиране. Както и обясних в предния пост потърсих помощ от член на Вашия форум и получих такава. За това съм му страшно благодарна. Знам, че България е страна на абсурдите - с такива се срещам всеки ден. Единственото, което очаквам от съседа ми, а може би и много други хора в моето положение, е когато дойде да си оправя кошерите да предупреждава. За улеснение съм му оставила и телефонният си номер. Искрено и неприятно съм изненадана от цялата истерия, която се разрази по моя пост. Може би бях малко крайна в изказването си, но когато си опитал всичко и все не можеш да угодиш, на човек му писва. Прочетох всички отговори много внимателно, повярвайте ми, някои по два и три пъти. Дори и ваши колеги споделят, че имат агресивни кошери, друг сподели, че предупреждава, когато "отваря" (не знам как го наричате) кошерите, трети че 10 кошера е нормално да се отглеждат в населено място. Уча децата си, че пчелите са важни за живота на Земята, макар че когато излизат от къщи постоянно се озъртат. Повярвайте ми, не търсят пчели, а дядото, който все не се обажда. Знам, че на всеки е трудно и се бори за оцеляване, но понякога е нужно толкова малко... Ако съм Ви засегнала - извинявам се... но Вие трябва да измислите начини да популяризирате отглеждането на пчели не само пред другите хора, но и сред пчеларите. Няма идеални хора. Всички сме различни, затова светът е толкова интересно място. Пожелавам Ви успех на протеста.

Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от spenova Виж публикацията
    Освен това всички сме наясно за значимостта на пчелите за живота на Земята, но господа и госпожи пчелари, моля ви не се изживявайте като светци и спасители, когато все пак говорим за бизнес, нали? А всеки бизнес изисква да се правят инвестиции, колкото и да не ви се иска да признаете.
    Бизнес правят хора с пари - тези които имат и започват ОЩЕ един - в случая с пчелни продукти.Това са стопанствата с 500+ кошера.Хора с под 50 като мен се борят за 100-300 лв на месец.100-200 кошера да изкарат една средна за страната заплата.
    По - полека с бизнес инвестициите на чужд гръб !!!

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Сега остава да си признаеш, че това https://www.youtube.com/watch?v=_wQWUy9Dub8 си ти.
    Тайно се надявах някоя пчеларка да "поведе хорото", а то "дърт пръч".
    В тоя кошер май нямаше и пчели. От "димната завеса" нищо не се видя.Трябва и пушалките да се забранят!
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Явно , клипчето трябва да има заглавие ,, Как , не трябва да се отваря кошер ,, .
    Господина , ако имаше трета ръка - познайте , какво щеше да държи .

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Специално за госпожа Спенова копирам това от фейсбука от колегите там!

Уважаеми гореупменати поименно господа народни представители, завещавам на всички вас бъдещите ми сирачета - 53 пчелни семейства. Моля бъдете техни добри и любящи родители след тяхното осиротяване. А те със сигурност ще осиротеят след като закупих имот и го превърнах в техен дом, инвестирах във водоснабдяване, електрифициране, проектиране и строителство на помощна сграда, след като облагородих едно запустяло място в едно запустяващо село; след като изпълних всички изисквания на Държавата, за да бъда законен собственик и производител на пчелни продукти; след като подписах договор с Държавата, че ще направя още инвестиции, за да разширя стопанството си; след като тази Държавата във Ваше лице иска да ми каже - напразно инвестира, започвай наново; след като изнесем пчелните семейства на полето; след като арендаторите пръскат безогледно, въпреки прословутите промени в Наредба 15; след като заваря някой да краде с чувсво за безнаказаност от пчелина ми; след като взема справедливостта в свои ръце - няма начин да не осиротеят, защото по примера на Бай Георги от Велинград и аз ще отида в затвора и няма да има кой да се погрижи за пчелите ми. Моля Ви господа депутати, грижете се добре за пчелите ми, те са свикнали на много любов, мили думи и спокойствие.
    Аз ще бъда на площада пред Народното Събрание на 10 Юни 2015 година, ще стоя кротко и ще протестирам мирно срещу това, което сте решили да направите. Ще кротувам, но ще се надявам присъствието ми да провокира у Вас въпроса "Защо този човек е дошъл тук в работен ден, от толкова далеч при положение, че трябва да е на пчелина и да работи? Кой и кое го накара да дойде чак тук?" Ще кротувам и ще чакам да дойдете при мен и да ме попитате.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Това също е от Фейсбук копирано специално за Спенова и за такива като нея!
    Практикувам пчеларството от почти 20 години.Наследил съм пчелинът от родителите на съпругата ми, който се намира в дворът на бащината им къща.В пчелинът винаги е имало не по-малко от 50 кошера.Изграден е с много труд в години на различни политически и икономически проблеми в страната ни.70 години в този двор, са отглеждани деца, животни, пчели и домашни птици заедно.Селото е било пренаселено и е имало живот наоколо и в другите дворове.Там също са израствали хора и животни.Никога не са имали проблем, заради пчелите.Сега, когато хората изчезнаха от това село, останахме шепа жители, от които само няколко човека сме в млада или активна възраст.Ходим там със семейството ни, само заради кошерите.Така и в селото се поддържа някакъв живот и не е заприличало на занемарени гробища.Пчелите, дами и господа, са тънкото звено между хората и природата.Където намалеят, намаля и производителността на насажденията.Намалява тяхната плододайност.А от това, губим отново ние-хората.Изнасяйки кошерите от населените места, обричаме пчелите на гибел, а ние-пчеларите на огромни разходи, за някои непосилни, защото ще е свързано с влагане на хиляди левове за създаване на място, облагородено и подходящо за пчелин.А пчелите за много от нас, са единствен източник на препитание.Доста от пчеларите са и възрастни хора, които с ниските си пенсии, си добавят по някой лев, за да оцелеят още поне някоя и друга година.Вън от населените места, се намират земеделците.Доста проблеми създават на насекомите, торейки и пръскайки с всякакви препарати, тровещи и пчелите, в борбата си срещу плевели и нашественици по насажденията си.Там, на полето ли, трябва да изнесем кошерите си?Сред отровите и шумът от земеделските машини?Там са и крадците.Оставете кошерите и се заемете с важните държавни дела, защото родната ни България страда от съвсем други проблеми.Кошерите не са проблем в едно населено място.Една пчела, когато излети от кошерът, тя отива на работа, а не отива да жили.Жили, когато се чувства заплашена, или заплашено нейното семейство.Както и всяко друго живо същество, което пази своето поколение или себе си.Та нима ние хората, не сме така?Не пазим страстно децата си и домът си? Проблем, може да са автомобилите, мачкайки деца и бременни жени.Блъскайки възрастни хора от пияни или самонадеяни шофьори.С газовете си, автомобилите унищожават природата, с гумите си съсипват тревните площи.Годишно от пчели, проблеми могат да имат няколко човека.Но, колко домове ще бъдат почернени от автомобилите, на колко деца ще спре животът им?
    Природата, независимо къде е-дали в населените места или извън тях, ще е красива само тогава, когато човекът не я унищожава чрез своите импулсивни идеи и настроения, породени от различни интереси.Пчелите, когато им изместиш кошерът на някакво разстояние, се връщат на предишното си място, където месеци или години са живели.Така че, и да изнесем кошерите, пчелите ще си дойдат отново у дома.Но няма да намерят своя дом и ще се реят блуждаейки навсякъде.Изнасяйки кошерите вън от населеното място, навлизаме в землището на съседното село.Там също има пчелари.Къде те ще си занесат своите кошери?Та някъде няма и километър от село до село.
    Обръщам се към вас с молба, да не съсипвате поминъкът на стотици, дори хиляди хора, поддържащи живота в природата.Те отдават къртовски труд в своите пчелини и с тях правят от децата си пълноценни граждани, учейки ги на любов към природата.Тези деца растат сред пчелите.Учат се на труд и дисциплина от самите пчели, наблюдавайки ежедневно тяхната работа.
    70 години в нашият двор от поколение на поколение, се е предавала любовта към пчелите.70 години се е пазило традицията, защото България е известна с качеството на своите биологично чисти продукти от прекрасната си природа.Кошерите са атракция в населените места.Всеки знае, че да обичаш пчелите, означава, че обичаш хората, обичаш природата, обичаш трудът.

Не съсипвайте животът на хората и не им взимайте хлябът от устата.Лесно е да отнемеш, трудно е да дадеш

Страница 10 от 23 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •