Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 23 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 228
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Прочетете поста ми със снимките и ще ви стане ясно за какво става дума.

Най-гладните и долни изроди са се събрали и най-вероятно начело е ТАНЕВА! Изобщо не си и помисляйте, че нещо можете да направите, ако не се смени министърката или правителството.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Вече го написах и в ЛС на други колеги - ако сте засегнати от проектозакона и чакате някой друг да ви свърши работата - ами много има да чакате (поне 1000 години).

Ако има опасност да загубите напр. 10 000 лева от проектозакона, нима похарчването на 100 лева за транспорт до София е чак толкова важно? Нима загубата на 1 работен ден е чак толкова важно?

Ако наистина сте засегнати от проектозакона, няма оправдание за това, че не сте дошли на протеста в София. Ако на протеста дойдат малко хора, после нека всеки от недошлите да се сърди сам на себе си.

ПС: Чак се учудвам, че трябва да ви навивам. Аз не съм засегната страна, и въпреки това ще отида, а засегнатите пчелари ще си стоят в къщи и ще чакат някой друг да им свърши работата. Ха-ха .... и после ще го критикуват по форумите този някой друг.
    Не съм за стоте лева , но на 4-5 и 8-ми юни съм квестор на държавни изпити .

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Добре , ама ние от Варна , които сме на работа кога да вдигнем знамето ?
    Аз , не мога -
    -първо да обиколя нашите серсеми пардон депутати във Варна .
    -второ те не идват и в приемните си стаи за срещи с избиратели .
    Датата на протеста вече е определена и съгласувана с лидерите на КБП, СБП и още няколко други национални организации.

Протеста ще се проведе следващата сряда (10-ти юни) на площад "Народно събрание" гр. София от 13 до 15 часа.

Моля информирайте всички колеги и приятели пчелари и ги помолете да дойдат и да подкрепят протеста. Започнете да си подготвяте плакати, лозунги и други "рекламни" материали.

Наблюдател
    Регистриран
    30.05.2015
    Пчеларски район
    община Стралджа
    и министърката не ами и правителството да се смени,все същото...държавата е за сменяне за съжаление...........

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    Един моя приятел регистрирал пчелина в дворно място, кметица нямала нищо против 20 броя. Кога пчелин пораснал до 40 : Дошла кметица - *Махай пчелина на 800 стотен метра от село, не може така, съседи започнали да оплакват*. Сложих приятел ограда и преместих пчелина на завоя в начало на село (не повече от 200 метра, вижда се от прозорче)...Вече 3-та година има спокойствие с около 60 пчелни семейства и нямат никакви проблеми с съседи, кметици, ветеринари, кражби и т.н.т.
    ***а в село има доста цигани...

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Не съм за стоте лева , но на 4-5 и 8-ми юни съм квестор на държавни изпити .
    Нямаш ли личен лекар...?!?
    ...остави ги младежите да си преписват на спокойствие, или ти трябва да присъстваш там за да им спомагаш...

п.п. А, то пък се оказа, че е след твойте дати, после видях...

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Днес се заговорих с един дядо случайно на тема пчели и като разбрах от кой край е му казвам "Вие в тва село имате много добър пчелар казва се Х той вика "Да има над 300 кошера ама само проблеми с тез кошери една баба я нажилиха,ние от селото ни е страх тези пчели летят из дворовите ни, кацат на цвечета и да не вземат да ни ужилят затова сме пуснали много хора жалби да ги маха тези пчели от селото!!!
    No koment!

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Аз също не съм пряко засегнат от предложените промени, но ще дойда. Ако ги приемат, може да ме засегнат косвено, сега съм сам в няколко гори, ако ги приемат най-много да се напълнят, както между другото беше преди 25+ години, на същото място където е един от пчелините ми, беше на дядо ми пчелина му, в околността имаше общо десеттина пчелина(до колкото си спомням), приблизително общият ми брой кошери бяха толкова колкото са моите там...
    Аз попринцип съм против ограниченията(както съм протим максималната скорост по магистралите - в Германия може, в България не; както съм и протим задължителното ползване на колан - това трябва да е личен избор), но пък и сега съществуват редица ограничения в закона за пчеларство, които не се спазват - в едно съседно село има пчелин, който го разделя само една ограда от детската градина(къде са 150 метра отстояние - по памет)...?!? И сега собствениците на пчелни семейства са длъжни в едиколко си дневен срок да ги регистрират като ЖО(в БАБХ), за неизпълнението на което има финансови санкции, едва ли има село в което да има не регистрирани пчелни семейства - но за санкционирани не съм чул досега?!?

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    За протеста БРАВО!!! Лично аз не очаквах да се случи толкова бързо! Нещо подписки, ала бала няма ли да се направи?

Аз ще подкрепя протеста, с присъствие, както и всички мои приятели, познати, роднини и клиенти!!!! КАКТО И ВСЕКИ СЛЕДВАЩ ПРОТЕСТ, СВЪРЗАН С ПОДОБРЯВАНЕ НА СЕКТОРА!!! И също мисля, че протеста трябва да е ежеседмичен! И да се затварят пътища ако се наложи! Както правят нашите приятели с тракторите!

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    На мен ми е ясно защо се иска промяна в закона от тази клика депутати, който са свързани с едро промишлено земеделие. Безплатно опрашване на обширните територии по-далеч от населените места, иначе ще трябва да се бръкнат за тази дейност. То и без това обезлюдяват селата и някъде няма и хора вече, камо ли пчели. Да им е честито, щом са го решили ще стане. Аз лично съм за протести. Просто и ясно е че трябва да се върви в посока на създаване на програма към Фонд Земеделие, която да подпомогне фермерите да плащат за опрашване на пчеларите, а не рестрикции на територията. Аз лично ще си продам пчелните семейства, но няма да ги изнеса навън. Тогава ще съм падар , а не пчелар.

Страница 4 от 23 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •