При мен пашата тази година беше доста силна.И акациевата и липовата. И в момента има още ливадна паша, макар и слаба.Смятам, че за дозапасяване е чудесна.В едно се убедих обаче и това, е че повече кошер с плитко или изтеглящо се дъно няма да си правя.Имам още няколко кошера,които са с истеглящо се дъно, с монтирана мрежичка в предната част 15/15 см. и по време на медосбора разликата между тях и тези с дълбокото в добива, беше около 10 кг. на сем. поне така беше при мен.Ще ги срежа и преработя и тях след като направя новите.Колегите с много сем. ги разбирам защо бягат от дълбокото дъно.Удоволетворен съм, че намерих своя начин и техника на работа, както и вие приятели сте направили.Важното е да въртим често центруфугата.Другото нещо което ми направи впечатление тази год. е че ще използвам 10р. ДБ само за отводки, и ще правя само 12р ДБ. с дълбоко дъно.Може и да звучи старомодно, но от добива през тази и миналата година от сем. ме кара да не си правя експерименти. При мен 12р ДБ с дълбоко дъно даде отлични резултати пък и свикнах да боравя с него.От 10 р. не съм доволен.Сигурен съм ,че ще има и хора с различно мнение, но това е спорен въпрос, и се касае до личен избор.