Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 692

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Как разбираш, че това е най- добтото място! Имам едно ябълково дърво, дази година изсъхна, то там пак хванах рой, на клоните му! На няколко метра има разположени съндъчета, мажат се с крема на Лега за рояци. Но те отиват на дървото, а не в съндъчетата!
    Дървото ако е близо до пчелина 50- 100 метра роя ще предпочита него ,може датидоиде рои от другаде в капаните но твоите роеве след като виси 2-3 дена на ябълката ще драсне на някаде по далече но не и в близките капани.Природата се е погрижила за всичко ,разузнавачките водят роя далече осигоряваики паша на семеиството което остава.Крема на лега не деиства пръскаи с пророи за нашите пчели е по-добър ,за границата с Турция ползвам турска примамка там тя работи по добре ферономите на пчелите маики сигурно са различни.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Роят , който според Атанасов нямаше да влезе в ,, хубавото и лъскаво,, сандъче.http://prikachi.com/images.php?images/642/8138642J.jpg

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Кошерчето е поставено на 18 май и днес се отчете на обед .
    Когато снимах клипчето ръмя дъжд.https://www.youtube.com/watch?v=BTK2vZRX9h8

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Дървото ако е близо до пчелина 50- 100 метра роя ще предпочита него ,може датидоиде рои от другаде в капаните но твоите роеве след като виси 2-3 дена на ябълката ще драсне на някаде по далече но не и в близките капани.Природата се е погрижила за всичко ,разузнавачките водят роя далече осигоряваики паша на семеиството което остава.Крема на лега не деиства пръскаи с пророи за нашите пчели е по-добър ,за границата с Турция ползвам турска примамка там тя работи по добре ферономите на пчелите маики сигурно са различни.
    Казваш крема на лега не действа!? Е днеска пак подейства, в едно преносимо съндъче намазано с този крем, вчера, на обет днес 04.06.15 влезна рояк! Баща ми, ми звъни към 11ч. и казва: както си седя на двора изведнъж дойде един рой и влезна в съндъчето!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Казваш крема на лега не действа!? Е днеска пак подейства, в едно преносимо съндъче намазано с този крем, вчера, на обет днес 04.06.15 влезна рояк! Баща ми, ми звъни към 11ч. и казва: както си седя на двора изведнъж дойде един рой и влезна в съндъчето!
    вълчане какъв е тоя крем аз с про рой работя ама за две години само 1 рой

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    http://www.legabg.com/index.php/kosheri/krem-roeve.html За този крем говоря, пробвах с пророй, нищо!
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    вълчане какъв е тоя крем аз с про рой работя ама за две години само 1 рой

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    По принцип , всяко място дава , тъй като разузнавачките летят навсякъде .
    Първото условие е -ще им хареса ли !?!?
    Второто - обема на примамката .
    Никога , не съм бил лаком да залагам 10-15 капана . Тази година 2 от 2 .Това ми стига .
    Двама колеги , с моят разствор и те по рой -два .
    Да сме живи и здрави .

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Някой се е опитал да "помогне",НО.........ха-ха-ха явно е бързал на връщане-има счупени клони под сандъчето.Дори и въжето е забравил от бързане ....
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Изображение1514.jpg‎   Изображение1515.jpg‎  

Наблюдател
    Регистриран
    17.05.2013
    Да се разпиша: от два заложени един "хванат" за сега. Ройчето е слабичко, но все пак и на орех има успех.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Не искам да споря просто опита ми показва че крема е по слаб от пророя и от един умирисан стар капан които е хващал няколко пъти роеве.Тази година си заредих сроеве всичките нови кошери още до 25 маи и започнах да подарявам на приятели преди два дни додох рои на приятел прехвърлихме го впразен кошер и понеже питите от капана са много черни и стари му тръснах пчелите на негови основи а старите пити върнах в капана хвърлих го настрани и понеже искаше да почерпи за новите роби се запихме ,днес ми звъни пак ще черпи в капана пак влязал рои дошъл от полето ,целия му пчелин е опасан с капани намазани с крем с пророи но капана и питите които са хващали се умирисва и става магнит за роеве .

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •