Може да си го писал някога но не и в тази тема за да го прочете човека .
Може да си го писал някога но не и в тази тема за да го прочете човека .
Здравейте всички!
Асенов, нашите пчели са от района на Бухово, там има доста паша. Нашия учител пчелар, миналата седмица извади мед. Както и да е!
Аз исках да кажа, че тая работа с инвестицията и печалбата не е голям мотиватор за начинаещия пчелар. Аз съм по-материална от мъжа ми и му пълнех главата със сметки, докато си набавяхме всичко необходимо за пчелина, а той все ми обясняваше "хич не се надявай първата, втората година". Е, реално ти си мислиш, че изсипваш една торба с пари, а то дефакто са две, но когато ги сложиш на място, пчеличките започнат в своя ритъм, а ти ги наблюдаваш и проучваш, преживяваш загубата им на Майка, която без да искаш си убил и главата ти мисли постоянно за тях, спираш да мислиш за парите, защото си се хвърлил в гьола и сега е време да се научиш да плуваш преди да отидеш на море. Тази мотивация е необходима, както желанието и умението за борба, за да вървиш напред, нагоре и да успееш.
Стискам палци, успех на всички!
3-5 кошера и за някакви печалби говориш :Д - с коя система да започнеш ти е най- малкия проблем. Само в едно си се ориентирал добре - да намериш пчелар, на който да помагаш, че да се сблъскаш пряко със спецификите на занаята.
"Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))