Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Не знам как е при колегите от региона, но при мен нещата са "ненормални"! В събота сутринта разширих семействата с по няколко рамки, но при посещението ми на пчелина тази вечер установих, че това не им е достатъчно и се наложи отново да разширявам. Сравнително отскоро се занимавам с пчеларство /6г/, но за първи път виждам толкова мед от акация! Пролетта семействата ми не бяха в най-добра кондиция за разлика примерно от миналата година, но понастоящем най-мършавите от тях са дали по 8 ЛР рамки, а няколко "турбини" по 16-18 рамки!!! Пика на акацията при мен е бил тук някъде към петък-неделя, като според мен, ако не завали ще имам поне още 3-4 паша от нея.
    Оставам с впечатление ,че се оплакваш.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Оставам с впечатление ,че се оплакваш.
    Че кой ще се оплаква от такова нещо? Просто до сега не ми се е случвало да видя такъв голям и бърз принос! Иначе както казват старите хора " Дай боже всекиму" , а аз бих допълнил " и в повече"
    Keep Walking...

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    При мен акацията цъфти с пълна сила! Интересното е, че по цветовете и много рядко се виждат пчели? Приноса на нектар го има, но не е така силен, както би трябвало да бъде при такъв обилен цъфтеж.

Потребител
    Регистриран
    30.01.2015
    Пчеларски район
    Обл.Монтана; общ. Лом
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    При мен акацията цъфти с пълна сила! Интересното е, че по цветовете и много рядко се виждат пчели? Приноса на нектар го има, но не е така силен, както би трябвало да бъде при такъв обилен цъфтеж.
    Пчелите на акациевия цвят по-трудно се забелязват.Причината е ,че пчелата влиза почти цяла в цвета и се задържа така по-продължително време ,заради обилното отделяне на нектар.Тука го няма онова кръжене от цвят на цвят докато се събере необходимото количество.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •