Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 32 от 36 ПърваПърва ... 223031323334 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 311 до 320 от общо 353
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    До вечерта никой не ми се обади затова на другия ден звъннах на адвоката и на един мой клиент който знам,че работи по телевизийте в Бургас.Адвоката ми каза да си дам жалбата и да искам номер,после да изчакам няколко дена и ако няма действия от полицайте да подам жалба срещу тях в районна прокоратура в Царево.И в подследствие мога да ги съдя ако искам.Другия ми познат ми каза,че когато реша може да се направи предаване или да ме свърже с Господари на Ефира,може и да ме свърже с други журналисти за някоя статия.Така че ако немога да осъдя крадеца ще осъдя някой полицай за несвършена работа :-) :-) :-) .

Наблюдател
    Регистриран
    05.11.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    За пет рамки едва ли ще осъдиш някой. Адвокатите винаги така казват, пусни жалба и вземи входящ номер, за да има кой да цъцат след това.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Скутелатора излезе прав за убеждаването.В понеделник минах първо през ветеринаря и говорих с него.Единствено мога,ако го видя да продава мед,да го издам и те да му съставят акт.Но другото хубаво нещо е,че щом не е регистриран като животовъден обект,мога да му взема всичките кошери,да им сложа по един номер от моя пчелин и никой неможе да докаже,че са негови.Да го имат на предвид тези които не са регестрирани,все едно нямат нищо.После отидох точно дванадесет без пет,да им е гадно,точно преди почивката,подадох си листовете и им казах,че искам входящ номер.Полицая на гишето зазваня някаде и след малко дойде полицая с който говорих в село,тъкмо си беше измил ръцете да сяда да яде.Питах го дали са намерили кой е собственика на кошерите но нищо не ми отговори,взема листовете и изчезна някаде.Останах с впечатлението,че са дошли в село само защото им звънна кмета да им каже за кражбата.Сега се сещам за жената на която миналата година и вземаха и на нея рамки.Тя ми каза,че звъняла при кражбата,но и отговорили,че летящите обекти се намирали в Сарафово,да отиде там да се жалва.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Казаха ми да отида в един часа след почивката,затова пих едно кафе и аз.Върнах се и цирка започна.Първо дойде полицая отговорен за село,а след него и някакъв цивилен,и се почна.Първо се опитаха да ме обвинят,че съм влизал в чужд имот,но там мястото е общинско и удариха на камък.После се почна как неможело да се докаже,че рамките са мой,единия полицай имал 10 кошера и от него били крали но нищо не можел да направи.Другия ме почна,че сумата която казвам,че струват пчелите е преувеличена,даже ми предложи да си закупя от негов познат по 20 лв рамката/за отводки/.Казах му,че това се наказва от закона освен ако не е лицензиран майко производител.След като ми писна да ме въртят на шиш да си промен мнението им казах да правят каквото искат а аз ще правя това което съм решил.В петък отивам да подам жалбата в Царево срещу тях.Ако някой може да помогне с нещо,журналисти телевизия,радио до някой началник в София/най-малкото да разлаем кучетата/ да ми звънне на 0897886193.Ако се стигне до телевизионно предаване друго е да се каже,че зад мен стои КБП :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) .Това може да е добра реклама.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Препоръка: Не се занимавайте с олигофрените в полицията. Отивате направо в прокуратурата. Там ще ви обърнат много повече внимание и със сигурност няма да се молите на селския полицай за информация. Поне тук така работят - изслушват ви и най-често образуват досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Тогава вече започват да ви звънят дознателчета и полицаичета, а не вие на тях и да ги издирвате по форуми.
    Това е начина!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    До вечерта никой не ми се обади затова на другия ден звъннах на адвоката и на един мой клиент който знам,че работи по телевизийте в Бургас.Адвоката ми каза да си дам жалбата и да искам номер,после да изчакам няколко дена и ако няма действия от полицайте да подам жалба срещу тях в районна прокоратура в Царево.И в подследствие мога да ги съдя ако искам.Другия ми познат ми каза,че когато реша може да се направи предаване или да ме свърже с Господари на Ефира,може и да ме свърже с други журналисти за някоя статия.Така че ако немога да осъдя крадеца ще осъдя някой полицай за несвършена работа :-) :-) :-) .
    Скутелатора излезе прав за убеждаването.В понеделник минах първо през ветеринаря и говорих с него.Единствено мога,ако го видя да продава мед,да го издам и те да му съставят акт.Но другото хубаво нещо е,че щом не е регистриран като животовъден обект,мога да му взема всичките кошери,да им сложа по един номер от моя пчелин и никой неможе да докаже,че са негови.Да го имат на предвид тези които не са регестрирани,все едно нямат нищо.После отидох точно дванадесет без пет,да им е гадно,точно преди почивката,подадох си листовете и им казах,че искам входящ номер.Полицая на гишето зазваня някаде и след малко дойде полицая с който говорих в село,тъкмо си беше измил ръцете да сяда да яде.Питах го дали са намерили кой е собственика на кошерите но нищо не ми отговори,взема листовете и изчезна някаде.Останах с впечатлението,че са дошли в село само защото им звънна кмета да им каже за кражбата.Сега се сещам за жената на която миналата година и вземаха и на нея рамки.Тя ми каза,че звъняла при кражбата,но и отговорили,че летящите обекти се намирали в Сарафово,да отиде там да се жалва.
    Казаха ми да отида в един часа след почивката,затова пих едно кафе и аз.Върнах се и цирка започна.Първо дойде полицая отговорен за село,а след него и някакъв цивилен,и се почна.Първо се опитаха да ме обвинят,че съм влизал в чужд имот,но там мястото е общинско и удариха на камък.После се почна как неможело да се докаже,че рамките са мой,единия полицай имал 10 кошера и от него били крали но нищо не можел да направи.Другия ме почна,че сумата която казвам,че струват пчелите е преувеличена,даже ми предложи да си закупя от негов познат по 20 лв рамката/за отводки/.Казах му,че това се наказва от закона освен ако не е лицензиран майко производител.След като ми писна да ме въртят на шиш да си промен мнението им казах да правят каквото искат а аз ще правя това което съм решил.В петък отивам да подам жалбата в Царево срещу тях.Ако някой може да помогне с нещо,журналисти телевизия,радио до някой началник в София/най-малкото да разлаем кучетата/ да ми звънне на 0897886193.Ако се стигне до телевизионно предаване друго е да се каже,че зад мен стои КБП :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) .Това може да е добра реклама.
    tarty, преди години някой писа, че му откраднали кошерите. Човека ги зазидал с циментови поставки в земята и се похвалил - ха сега да дойдат да ми ги вземат. И ако щеш вярвай дошли и му ги взели заедно с поставките. Така и нищо не стана, та ти с няколко рамки така ще ги разлаеш кучетата, че ще те глобяват полицаите на всеки ъгъл докато омекнеш и забравиш кой какво ти е откраднал.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    tarty, преди години някой писа, че му откраднали кошерите. Човека ги зазидал с циментови поставки в земята и се похвалил - ха сега да дойдат да ми ги вземат. И ако щеш вярвай дошли и му ги взели заедно с поставките. Така и нищо не стана, та ти с няколко рамки така ще ги разлаеш кучетата, че ще те глобяват полицаите на всеки ъгъл докато омекнеш и забравиш кой какво ти е откраднал.
    Може да излезеш прав.Днес подадох жалба в районната прокуратура в Царево срещу полицията и от всякаде почнаха да ме предупреждават,че ще ми спретнат наказателна акция,така работили.Оплаче ли се някои,после му стъжнявали живота.Чудя се как цяло село може да намрази полицайте толкова много.Ако успея да уволня някой ще ме направят национален герой.Дамяне,в деловодството се подава жалбата,препоръчаха ми ако незнам точно какво да пиша,да се обърна към адвокат.Дадоха ми входящ номер и ми казаха довиждане.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    България е на 8-мо място в света по брой полицай на глава от населението:
    http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtes...olicai-5994888

Според статията в България има около 400 полицаи на 100 000 човека или при 6 милиона население това прави 24 000 полицаи. Предполагам, че със следствени дейности се занимават само 10 000 от тях. Средногодишно в страната се регистрират около 120 000 престъпления, което прави средно по 12 престъпления на 1 разследващ полицай. При това положение всеки един разследващ полицай трябва да разкрие само по 1 престъпление на месец.

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&...93564037,d.d24

На теория системата би трябвало да работи. Но дали това наистина е така?

Вижте този линк:
    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4583609

В България само 10 000 човека са в затвора, от които 70% са цигани. Какво излиза - престъпления бол, разкриваемост уж висока, а затворите са празни. Всеки един разследващ полицай вкарва в затвора само по 1 човек на всеки няколко години. При това положение е близко до ума, че престъпниците си живеят необезпокоявани на свобода и продължават с престъпната си дейност.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Сега да погледнем нещата от друг ъгъл. Ако на 1 разследващ полицай ми се пада средно 1 разследване на месец, то тогава цената на това разследване ще е поне 3000 лева (работна заплата, осигуровки, транспортни разходи и т.н.). Допълнителни разходи ще има и за прокуратурата, съдиите и т.н. Въобще за да се вкара един престъпник в затвора, държавата трябва да похарчи поне 10 000 лева. При това положение е близко до ума, че престъпления с имуществени вреди под 100 000 лева не представляват никакъв интерес за полицията.

Максималните възможни щети при кражба на един цял пчелин рядко надхвърлят 10 000 лева. При такива малки суми за полицията е икономически неизгодно да се занимава с разследване, защото ще похарчи повече пари, отколкото е сумата на откраднатото.

Какво остава за дребните кражби с цена под 1000-2000 лева? Ами за тях на полицаите им е по-изгодно ВЪОБЩЕ ДА НЕ ГИ РЕГИСТРИРАТ !!! И това се случва в реалността.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    .....
    В България само 10 000 човека са в затвора, от които 70% са цигани. Какво излиза - престъпления бол, разкриваемост уж висока, а затворите са празни. Всеки един разследващ полицай вкарва в затвора само по 1 човек на всеки няколко години. При това положение е близко до ума, че престъпниците си живеят необезпокоявани на свобода и продължават с престъпната си дейност.
    Затворите са пълни, а евробюроподпирачите ни критикуват, че условията в тях били лоши и не им достигала жилищната площ. За това и маса хора с влезли в сила присъди не ги вкарват в затвора. Май е време да се устроят няколко "курорта" като Белене, "Слънчев ден" и други подобни и да се открият отново урановите мини.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Страница 32 от 36 ПърваПърва ... 223031323334 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •