Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 353

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    В постинга си спомена една много важна дума - краденето и неспазването на законите (в т.ч. криенето на данъци) е НАРОДОПСИХОЛОГИЯ НА БЪЛГАРИТЕ. Нещо като пиенето на водка при руснаците или на вино при французите. Трябва да се извъртят поне няколко поколения Българи, докато тази наша народопсихология започне постепенно да избледнява.

Тези от нас, който вече са били крадени от някого, пропищяват небесата по форумите, но в същото време забравят за собствените си "прегрешения" по отношение на държавата и на обществото като цяло. Не казвам, че го прави всеки - просто философствам по една много болна за всички тема. Ако например неплащането на данъци го приемем като КРАЖБА ОТ ДЪРЖАВАТА И ОБЩЕСТВОТО, колко от нас могат да се похвалят, че никога не са го правили това? Защо скриването на 1000 лева данъци се счита за нормално, а кражбата на кошери за 1000 лева се счита за престъпление?

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    В постинга си спомена една много важна дума - краденето и неспазването на законите (в т.ч. криенето на данъци) е НАРОДОПСИХОЛОГИЯ НА БЪЛГАРИТЕ. Нещо като пиенето на водка при руснаците или на вино при французите. Трябва да се извъртят поне няколко поколения Българи, докато тази наша народопсихология започне постепенно да избледнява.
    А...това с водката...Дони каза, че е наследствен недъг ако си алергичен. Може би някой хора имат наследствен недъг и са алергични към цивилизацията. Може би е национален спорт и като гледам пчеларите са шампиони.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    За пчеларите е в пълна сила теоремата на Питагор.

ЛОВЦИ + РИБАРИ = ПЧЕЛАРИ - лошото е, че сега трябва да се измени и да се прибави и КРАДЦИ. Жалко.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Матеев,позволявам си един съвет-не знам какви хора си наел,но със сигурност такива няма да се грижат за пчелите пълноценно,най-много и тях да окрадат. Почисти си кочинката,иначе провала в този бизнес ти е сигурен!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от сашо 38 Виж публикацията
    Матеев,позволявам си един съвет-не знам какви хора си наел,но със сигурност такива няма да се грижат за пчелите пълноценно,най-много и тях да окрадат. Почисти си кочинката,иначе провала в този бизнес ти е сигурен!
    Благодаря ти за "умния" съвет, но за съжаление пак приказваш врели некипели от позицията на незнанието. И дори си позволяваш да даваш акъли - невероятно, но факт.

По принцип няма идеални хора. Всеки един човек без изключение носи в себе си както положителни, така и отрицателни качества. За хубаво или за лошо на бизнесмените им се налага да работят с такива хора и единственият начин нещо да се получи е шефа да има дарбата да мотивира хората да дават от себе си всичко положително, и да подтискат отрицателните си черти. Този тип проблеми с хората е даденост, и тя не може да бъде избегната. Необходим е персонален подход към всеки един служител, и ако шефа го прави по верния начин, нещата се получават.

По принцип знам кой краде, знам кой злоупотребява с парите на фирмата, знам кой се скатава, знам кой губи 30% от времето си във Facebook, знам дори и кой приказва зад гърба ми против мене. В същото време обаче знам кой е добър дизайнер, добър счетоводител, добър пчелар или добър шофьор например. Моята задача е от такива хора да направя сглобка (колектив) така, щото работата да върви напред, а за отрицателните черти да няма поле за изява. Нещо повече - всичкото това го правя без да нарушавам личното достойнство на когото и да било. Това е така защото за мене избора винаги е бил на кантар - кое е по-ценно за фирмата от двете алтернативи. Например дизайнер-гений, който злоупотребява с работното време, но когато работи прави чудеса, или дизайнер-некадърник, който работи съвестно, но не може да измисли нищо свястно. Същата дилема стои и при ръководителите, програмистите, IT специалистите и дори при пчеларите. Всеки един специализиран кадър е ценен, и дребните недостатъци, които той притежава, не са чак толкова важни. Склонен съм да си затварям очите за тях, стига работата да се свършва качествено и навреме.

Ето например миналата година през лятото имах на работа един младеж - Ванката. Устата му много приказваше и беше страшно кекав шофьор. Блъсна ми 2 от пикапите, смачка едното ремарке, пукна една гума и повреди една скоростна кутия от много буксуване. Май имаше и още. Въпреки това не го уволних, защото се оказа, че има дарбата да ръководи хората. По неведоми причини хората го слушаха какво им се разпорежда (дори и много по-възрастните от него), а той въобще не си поплюваше и ги юркаше насам-натам. Крайният резултат беше добре свършена работа, при това всички го правеха доброволно и без да му се сърдят. Само трябваше да му кажа "Ванка, искам това да се свърши" и вече бях спокоен, че това ще се случи бързо и качествено. Мога да дам още много примери, при които съм правил компромиси с едно вредно качество, за да дам възможност на друго полезно качество да се изяви с пълна сила.

Та като цяло живота и бизнеса винаги е един разумен баланс между добро и лошо, и човек трябва много внимателно да балансира (лавира) между тези две крайности.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Извини ме за умния съвет. Явно си на по- високо ниво на развитие от простолюдието и за това го извини,че си позволи обсъждане на тема бизнес с висшочайшата ти високоинтелектуална особа.Трий спокойно и не обръщай внимание на чужди съвети,а аз обещавам повече да не ти ги давам.И без това си губя времето.Простете.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Казаха ми да отида в един часа след почивката,затова пих едно кафе и аз.Върнах се и цирка започна.Първо дойде полицая отговорен за село,а след него и някакъв цивилен,и се почна.Първо се опитаха да ме обвинят,че съм влизал в чужд имот,но там мястото е общинско и удариха на камък.После се почна как неможело да се докаже,че рамките са мой,единия полицай имал 10 кошера и от него били крали но нищо не можел да направи.Другия ме почна,че сумата която казвам,че струват пчелите е преувеличена,даже ми предложи да си закупя от негов познат по 20 лв рамката/за отводки/.Казах му,че това се наказва от закона освен ако не е лицензиран майко производител.След като ми писна да ме въртят на шиш да си промен мнението им казах да правят каквото искат а аз ще правя това което съм решил.В петък отивам да подам жалбата в Царево срещу тях.Ако някой може да помогне с нещо,журналисти телевизия,радио до някой началник в София/най-малкото да разлаем кучетата/ да ми звънне на 0897886193.Ако се стигне до телевизионно предаване друго е да се каже,че зад мен стои КБП :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) .Това може да е добра реклама.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    До вечерта никой не ми се обади затова на другия ден звъннах на адвоката и на един мой клиент който знам,че работи по телевизийте в Бургас.Адвоката ми каза да си дам жалбата и да искам номер,после да изчакам няколко дена и ако няма действия от полицайте да подам жалба срещу тях в районна прокоратура в Царево.И в подследствие мога да ги съдя ако искам.Другия ми познат ми каза,че когато реша може да се направи предаване или да ме свърже с Господари на Ефира,може и да ме свърже с други журналисти за някоя статия.Така че ако немога да осъдя крадеца ще осъдя някой полицай за несвършена работа :-) :-) :-) .
    Скутелатора излезе прав за убеждаването.В понеделник минах първо през ветеринаря и говорих с него.Единствено мога,ако го видя да продава мед,да го издам и те да му съставят акт.Но другото хубаво нещо е,че щом не е регистриран като животовъден обект,мога да му взема всичките кошери,да им сложа по един номер от моя пчелин и никой неможе да докаже,че са негови.Да го имат на предвид тези които не са регестрирани,все едно нямат нищо.После отидох точно дванадесет без пет,да им е гадно,точно преди почивката,подадох си листовете и им казах,че искам входящ номер.Полицая на гишето зазваня някаде и след малко дойде полицая с който говорих в село,тъкмо си беше измил ръцете да сяда да яде.Питах го дали са намерили кой е собственика на кошерите но нищо не ми отговори,взема листовете и изчезна някаде.Останах с впечатлението,че са дошли в село само защото им звънна кмета да им каже за кражбата.Сега се сещам за жената на която миналата година и вземаха и на нея рамки.Тя ми каза,че звъняла при кражбата,но и отговорили,че летящите обекти се намирали в Сарафово,да отиде там да се жалва.
    Казаха ми да отида в един часа след почивката,затова пих едно кафе и аз.Върнах се и цирка започна.Първо дойде полицая отговорен за село,а след него и някакъв цивилен,и се почна.Първо се опитаха да ме обвинят,че съм влизал в чужд имот,но там мястото е общинско и удариха на камък.После се почна как неможело да се докаже,че рамките са мой,единия полицай имал 10 кошера и от него били крали но нищо не можел да направи.Другия ме почна,че сумата която казвам,че струват пчелите е преувеличена,даже ми предложи да си закупя от негов познат по 20 лв рамката/за отводки/.Казах му,че това се наказва от закона освен ако не е лицензиран майко производител.След като ми писна да ме въртят на шиш да си промен мнението им казах да правят каквото искат а аз ще правя това което съм решил.В петък отивам да подам жалбата в Царево срещу тях.Ако някой може да помогне с нещо,журналисти телевизия,радио до някой началник в София/най-малкото да разлаем кучетата/ да ми звънне на 0897886193.Ако се стигне до телевизионно предаване друго е да се каже,че зад мен стои КБП :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) .Това може да е добра реклама.
    tarty, преди години някой писа, че му откраднали кошерите. Човека ги зазидал с циментови поставки в земята и се похвалил - ха сега да дойдат да ми ги вземат. И ако щеш вярвай дошли и му ги взели заедно с поставките. Така и нищо не стана, та ти с няколко рамки така ще ги разлаеш кучетата, че ще те глобяват полицаите на всеки ъгъл докато омекнеш и забравиш кой какво ти е откраднал.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    tarty, преди години някой писа, че му откраднали кошерите. Човека ги зазидал с циментови поставки в земята и се похвалил - ха сега да дойдат да ми ги вземат. И ако щеш вярвай дошли и му ги взели заедно с поставките. Така и нищо не стана, та ти с няколко рамки така ще ги разлаеш кучетата, че ще те глобяват полицаите на всеки ъгъл докато омекнеш и забравиш кой какво ти е откраднал.
    Може да излезеш прав.Днес подадох жалба в районната прокуратура в Царево срещу полицията и от всякаде почнаха да ме предупреждават,че ще ми спретнат наказателна акция,така работили.Оплаче ли се някои,после му стъжнявали живота.Чудя се как цяло село може да намрази полицайте толкова много.Ако успея да уволня някой ще ме направят национален герой.Дамяне,в деловодството се подава жалбата,препоръчаха ми ако незнам точно какво да пиша,да се обърна към адвокат.Дадоха ми входящ номер и ми казаха довиждане.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    България е на 8-мо място в света по брой полицай на глава от населението:
    http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtes...olicai-5994888

Според статията в България има около 400 полицаи на 100 000 човека или при 6 милиона население това прави 24 000 полицаи. Предполагам, че със следствени дейности се занимават само 10 000 от тях. Средногодишно в страната се регистрират около 120 000 престъпления, което прави средно по 12 престъпления на 1 разследващ полицай. При това положение всеки един разследващ полицай трябва да разкрие само по 1 престъпление на месец.

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&...93564037,d.d24

На теория системата би трябвало да работи. Но дали това наистина е така?

Вижте този линк:
    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4583609

В България само 10 000 човека са в затвора, от които 70% са цигани. Какво излиза - престъпления бол, разкриваемост уж висока, а затворите са празни. Всеки един разследващ полицай вкарва в затвора само по 1 човек на всеки няколко години. При това положение е близко до ума, че престъпниците си живеят необезпокоявани на свобода и продължават с престъпната си дейност.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •