Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 129 от 683 ПърваПърва ... 2979119127128129130131139179229629 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,281 до 1,290 от общо 6828
    Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Здравейте
    На един от кошерите ми пчелите градят основи но ги прояждат по продължение на телта.Това се случва само в един от кошерите ми.Принципно той е най-силният ми...не знам дали това има значение.Пчелите са взети като отводки март месец.Ще възстановят ли цялостта на основата или трябва правя нещо.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Debi Виж публикацията
    Здравейте
    На един от кошерите ми пчелите градят основи но ги прояждат по продължение на телта.Това се случва само в един от кошерите ми.Принципно той е най-силният ми...не знам дали това има значение.Пчелите са взети като отводки март месец.Ще възстановят ли цялостта на основата или трябва правя нещо.
    Възстановят ги, но няма да станат перфектно изградени. Причината може да е в гена на майката (имал съм такива които не искат да градят и такива които градят за часове 1 пита) Притока на нектар е важен (ако наяждат трябва сироп) в момента се предполага че има нектар. Положението на основата в гнездото също е от значение.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Ако прогризаното не падне, ще го поправят с търтееви килийки.Въобще красота.
    Смени тела на рамките с нов.Ако е омазан с нещо или е от стара рамка , или си го горил при ползване на стара рамка, това може да е и причина да прогризват основата.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Наливам сироп на всеки 2 дена

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Ако прогризаното не падне, ще го поправят с търтееви килийки.Въобще красота.
    Смени тела на рамките с нов.Ако е омазан с нещо или е от стара рамка , или си го горил при ползване на стара рамка, това може да е и причина да прогризват основата.
    Телът е чисто нов.Рамките съм ги правил сега.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Телът е чисто нов.Рамките съм ги правил сега.
    Опитай да почистиш с разтворител,(чист бензин,ацетон, коресилин, разтворител който се изпарява напълно и не оставя мирис) парчето тел с което ще обтелиш следващата рамка и наблюдавай дали гризат.Често от машините за намотаване попадат смазочни материали по телта и миризмата им дразни пчелите.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Бл за съветите

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Здравейте
    "Това се случва в само един от кошерите". Така че тези съвети отпадат!

Наблюдател
    Регистриран
    22.08.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Здравейте!
    Имам една сборна отводка - 3 рамки в ДБ, но нямам майка. Очаквах че ще си създадат свещеви маточник, но 4-ти ден няма нищо. Ако придам нова рамка с пило, дали ще се получи номера?

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от izbrah Виж публикацията
    Здравейте!
    Имам една сборна отводка - 3 рамки в ДБ, но нямам майка. Очаквах че ще си създадат свещеви маточник, но 4-ти ден няма нищо. Ако придам нова рамка с пило, дали ще се получи номера?
    Когато слагаш рамка с пило, гледай да има прясно снесени яйца в килийките. Така ще се презастраховаш, че най-късно след 3 дни ще има къде да се заложи маточник.

Страница 129 от 683 ПърваПърва ... 2979119127128129130131139179229629 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •