Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 23 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 221
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от wenciautoklima Виж публикацията
    Съгласен съм с Вас но ЦКП беше в София а КП на корпуса в Пловдив/вертолетния полк/След червеиния бутон беше -готовност 1А,готовност 1 и старт.
    Всички ние сме били малки болтчета от една голяма военна машина. Аз виждах и знаех само това, което беше около мене. Сега ти разкажи какво се е случвало по-нагоре, защото там и на мене ми е тъмно.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Сега като се замисля, ролята на целия команден пункт беше да събира информация и да я рисува на един огромен екран пред очите на генерала, който има правата да взема решения. В наше време всичко това може да се реализира с един единствен компютър, който само с 1% от процесорното си време ще върши нашата работа 100 пъти по-добре и по-бързо.

Ха-ха .... стотиците воиници и офицери в този команден пункт всъщност представлявахме един бавен и бъгав, лошо работещ 4-битов компютър .... ха-ха .... Не се учудвам, че вече са съборили командния пункт. Всъщност от него вече няма нужда.

Интересно ми е какви ли са съвременните военни технологии. Сигурно има оптики под земята и много компютри с малко хора. И ако все пак някога влезем във война с някого, почти сигурно е, че тя ще бъде обявена от компютър.
    А на мен ми напомня за нещо друго. 83г започнах първата си самостоятелна разработка като отговорен конструктор във ВНТИ - Командно-щабна машина на разгъваем фургон. Това е същия този команден пункт, но изнесен в полето и в съкратен вариант. Именно планшета се оказа един от най-сериозните конструктивни проблеми за решаване. Трябваше да се сгъва и разгъва, да работят 4 планшетистки на него, да работи от -20 до +50гр подсветката на акумулатори и още куп неща. Тогава за пръв път вкарахме компютър в армията - да събира и обработва информация. От сегашна гледна точка изглежда повече от елементарно, но за времето си беше нещо. Събираше се цялата информация относно готовността на частите по минути и се изобразяваше на графики - по Х време, по У - проценти на десетина важни видове дейности. И вътре можеха да работят 4 старши офицери + още 16 човека шаб, 2 планшета (единия специален за МТО), връзка по всички линии - УВС към летищата, 8 директни телефонни линии, 2 ЗАС и една ВЧ линия. Всичко това се разгъваше за 15м, включително самия фургон. Консултанти ни бяха хората от такъв команден пункт като този, в който си служил, но на Втора армия.
    Цитат Първоначално публикувано от wenciautoklima Виж публикацията
    Съгласен съм с Вас но ЦКП беше в София а КП на корпуса в Пловдив/вертолетния полк/След червеиния бутон беше -готовност 1А,готовност 1 и старт.
    Сега видях, че си писал това! Точно тези хора от Пловдив ни бяха консултанти. Перфектни специалисти!
    Венци, кои години си бил там?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    А на мен ми напомня за нещо друго. 83г започнах първата си самостоятелна разработка като отговорен конструктор във ВНТИ - Командно-щабна машина на разгъваем фургон. Това е същия този команден пункт, но изнесен в полето и в съкратен вариант. Именно планшета се оказа един от най-сериозните конструктивни проблеми за решаване. Трябваше да се сгъва и разгъва, да работят 4 планшетистки на него, да работи от -20 до +50гр подсветката на акумулатори и още куп неща. Тогава за пръв път вкарахме компютър в армията - да събира и обработва информация. От сегашна гледна точка изглежда повече от елементарно, но за времето си беше нещо. Събираше се цялата информация относно готовността на частите по минути и се изобразяваше на графики - по Х време, по У - проценти на десетина важни видове дейности. И вътре можеха да работят 4 старши офицери + още 16 човека шаб, 2 планшета (единия специален за МТО), връзка по всички линии - УВС към летищата, 8 директни телефонни линии, 2 ЗАС и една ВЧ линия. Всичко това се разгъваше за 15м, включително самия фургон. Консултанти ни бяха хората от такъв команден пункт като този, в който си служил, но на Втора армия.

Сега видях, че си писал това! Точно тези хора от Пловдив ни бяха консултанти. Перфектни специалисти!
    Венци, кои години си бил там?
    1969-1971, с 4 месеца задръжка.

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Всички ние сме били малки болтчета от една голяма военна машина. Аз виждах и знаех само това, което беше около мене. Сега ти разкажи какво се е случвало по-нагоре, защото там и на мене ми е тъмно.
    На върха беше оперативния дежурен,следват трима направленци,офицер по свръзки,дежурен по МТО,ръководител полети с двама помощници,шест души радисти и наша милост-четирима планшетисти.Планшета ни беше с размери 4 на 7 метра.Смените бяха през 6 по 6.За да се завъртим стояхме по 12 ч.Тогава бяха и събитията в Чехословакия и си беше дисциплина.Най големите провокации бяха от 7ми американски флот в Средиземно море.С най-голямо удуволствие съм водил ген. лейтенант Симеонов.Пилот непредсказуем!!!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    Редник Ангелов- военна полиция, като висшист служих само 6м. от 05.01.2006- 05.06.2006г. бригадата в Карлово.
    Брат ми беше капитан в новобранския център в Белене, но аз отказах да отида при него и да му правя само золуми, и оставих да ме изпратят където решат. Това са най- тъпите 6м. в живота ми. Един телефон който звъни 2-3 пъти на ден и компютър с пасианс.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Химик към ВВС с.Граф Игнативо, с.Труд. Като вдигнеха миговете, за отработване на отбраняване на границата,при учение палихме едни димки които се закачват на танковете, по принци и летището изчезваше в дим. Лятото по месец на Корен учение и карах една уазка облечен в ЛЗО костюм и противогаз. Наден слабеех с килограми вода!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    4ГО Смолян 56550,13ГЗ мл.с-т. 1985г-1987г.

28 години по късно.Неописуемо изживяване.....да се срещнеш с мъжете с,които рамо до рамо................тук не можах да опитам от липовата ракия...
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри granica 038.jpg‎   granica 017.jpg‎   granica 013.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    28 години по късно.Неописуемо изживяване.....да се срещнеш с мъжете с,които рамо до рамо................тук не можах да опитам от липовата ракия...

Катеренето на горе си беше изпитание...
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри RHx6yovyrJ094bbNKsdiZ-pw6rkGsL8CIICActLOMQ=w505-h339-no.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Хайде де ,изпитание .
    Ветераните сте супер .
    Сегашните млади ,ако ги натоваря ще клекнат на първият километър .

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Браво Наборчо! Колко сме го сричали това Уво 87... А сега разруха и развала и днешните гранични си правят заслони от пръчки и найлон... На една колежка, мъжът й граничар, миналата година ги качил на заставата и като видял след толкова години какво е останало се разревал.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Страница 9 от 23 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •