На върха беше оперативния дежурен,следват трима направленци,офицер по свръзки,дежурен по МТО,ръководител полети с двама помощници,шест души радисти и наша милост-четирима планшетисти.Планшета ни беше с размери 4 на 7 метра.Смените бяха през 6 по 6.За да се завъртим стояхме по 12 ч.Тогава бяха и събитията в Чехословакия и си беше дисциплина.Най големите провокации бяха от 7ми американски флот в Средиземно море.С най-голямо удуволствие съм водил ген. лейтенант Симеонов.Пилот непредсказуем!!!!
Редник Ангелов- военна полиция, като висшист служих само 6м. от 05.01.2006- 05.06.2006г. бригадата в Карлово.
Брат ми беше капитан в новобранския център в Белене, но аз отказах да отида при него и да му правя само золуми, и оставих да ме изпратят където решат. Това са най- тъпите 6м. в живота ми. Един телефон който звъни 2-3 пъти на ден и компютър с пасианс.
Химик към ВВС с.Граф Игнативо, с.Труд. Като вдигнеха миговете, за отработване на отбраняване на границата,при учение палихме едни димки които се закачват на танковете, по принци и летището изчезваше в дим. Лятото по месец на Корен учение и карах една уазка облечен в ЛЗО костюм и противогаз. Наден слабеех с килограми вода!
Аз служих в Лозово,като мерач на оръдие от 54 година.Обаче никога не съм стрелял с него защото работих за поделението.Един ден батарейния се напи като прасе.И нареди един разчет да се строи до оръдието за стрелба.След,което заповяда на мен да го заредя-играех го пълнач.Даде цел точно към пътя на самолетите,които захождат за летището на Сарафово.Ама аз бях забравил как се зарежда и стоях като истукан .При втората команда пред очите ми започна да се мержелее парчето многожилен кабел,с което батарейния наказваше издънките.Като разбра,че няма да свърша работата сложи друг.Както и да е неможахме да свалим някой самолет и аз отървах кабела.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
УВО -84 под 32990 Пловдив
42550 сливен 91-93
Бъзикам радиото бе колеги!!- артилерист на 130/152мм оръдие/гаубица в НШЗО-то първата година, 87-88г., втората по разпределение в Самоков, по пътя за Боровец, на края на града в ляво има един полк, обслужвахме стрелбите на Военната Академия, колко снаряди сме одумкали, за да се научат фрицовете да управляват огъня на дивизиона...аз пак бях горе-долу по-добре от останалиге колеги ст.школници - бях на системите БМ-21 ГРАД, а не на старите гаубици Д20
42550 сливен 91-92
Димо Колев е голям пич!Двамата с Борозенката от артелната бяха голям тандем.Не знам дали ви е разправял как една вечер двамата се черпили и им свършило мезето и обърнали на счукан лук с червен пипер и оцет и на сутринта жена му как го е била по главата понеже цялата миришела на лек сутринта.Иначе служих 83-84година. Взводен ми беше лейтенант Петров.Беше току що завършил.Сега Демо го виждам понеже работя в Напоителни Системи Плевен и се налага от време на време да ползваме услугите на водолази по язовирите и той отговаря за тях.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))