Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 221

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от wenciautoklima Виж публикацията
    Съгласен съм с Вас но ЦКП беше в София а КП на корпуса в Пловдив/вертолетния полк/След червеиния бутон беше -готовност 1А,готовност 1 и старт.
    Всички ние сме били малки болтчета от една голяма военна машина. Аз виждах и знаех само това, което беше около мене. Сега ти разкажи какво се е случвало по-нагоре, защото там и на мене ми е тъмно.

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Всички ние сме били малки болтчета от една голяма военна машина. Аз виждах и знаех само това, което беше около мене. Сега ти разкажи какво се е случвало по-нагоре, защото там и на мене ми е тъмно.
    На върха беше оперативния дежурен,следват трима направленци,офицер по свръзки,дежурен по МТО,ръководител полети с двама помощници,шест души радисти и наша милост-четирима планшетисти.Планшета ни беше с размери 4 на 7 метра.Смените бяха през 6 по 6.За да се завъртим стояхме по 12 ч.Тогава бяха и събитията в Чехословакия и си беше дисциплина.Най големите провокации бяха от 7ми американски флот в Средиземно море.С най-голямо удуволствие съм водил ген. лейтенант Симеонов.Пилот непредсказуем!!!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    Редник Ангелов- военна полиция, като висшист служих само 6м. от 05.01.2006- 05.06.2006г. бригадата в Карлово.
    Брат ми беше капитан в новобранския център в Белене, но аз отказах да отида при него и да му правя само золуми, и оставих да ме изпратят където решат. Това са най- тъпите 6м. в живота ми. Един телефон който звъни 2-3 пъти на ден и компютър с пасианс.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Химик към ВВС с.Граф Игнативо, с.Труд. Като вдигнеха миговете, за отработване на отбраняване на границата,при учение палихме едни димки които се закачват на танковете, по принци и летището изчезваше в дим. Лятото по месец на Корен учение и карах една уазка облечен в ЛЗО костюм и противогаз. Наден слабеех с килограми вода!

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Аз служих в Лозово,като мерач на оръдие от 54 година.Обаче никога не съм стрелял с него защото работих за поделението.Един ден батарейния се напи като прасе.И нареди един разчет да се строи до оръдието за стрелба.След,което заповяда на мен да го заредя-играех го пълнач.Даде цел точно към пътя на самолетите,които захождат за летището на Сарафово.Ама аз бях забравил как се зарежда и стоях като истукан .При втората команда пред очите ми започна да се мержелее парчето многожилен кабел,с което батарейния наказваше издънките.Като разбра,че няма да свърша работата сложи друг.Както и да е неможахме да свалим някой самолет и аз отървах кабела.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Наблюдател
    Регистриран
    04.03.2012
    Пчеларски район
    Пловдив
    УВО -84 под 32990 Пловдив

Потребител
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    разградско
    42550 сливен 91-93

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Бъзикам радиото бе колеги!! - артилерист на 130/152мм оръдие/гаубица в НШЗО-то първата година, 87-88г., втората по разпределение в Самоков, по пътя за Боровец, на края на града в ляво има един полк, обслужвахме стрелбите на Военната Академия, колко снаряди сме одумкали, за да се научат фрицовете да управляват огъня на дивизиона...аз пак бях горе-долу по-добре от останалиге колеги ст.школници - бях на системите БМ-21 ГРАД, а не на старите гаубици Д20

Потребител
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    разградско
    42550 сливен 91-92

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Димо Колев е голям пич!Двамата с Борозенката от артелната бяха голям тандем.Не знам дали ви е разправял как една вечер двамата се черпили и им свършило мезето и обърнали на счукан лук с червен пипер и оцет и на сутринта жена му как го е била по главата понеже цялата миришела на лек сутринта.Иначе служих 83-84година. Взводен ми беше лейтенант Петров.Беше току що завършил.Сега Демо го виждам понеже работя в Напоителни Системи Плевен и се налага от време на време да ползваме услугите на водолази по язовирите и той отговаря за тях.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •