Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 353

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Нали рамките си ги правиш сам и слагаш тагове? Донесените рамки имат ли тагове или не? Работниците ти по пчелините знаят ли за таговете?
    Все още не съм се изчистил от старите рамки, с които купувах едно време първите си кошери. При това положение в много мои кошери има както мои рамки, така и чужди. В откраднатите кошери преобладават чуждите рамки, но как да докажа че наистина са подменени?

Иначе сред откраднатите рамки със сигурност има и мои рамки със скрит чип в тях. И ако си ги видя, ще си ги позная. Как обаче да убедя полицията да тръгнем по пчеларите в региона и да ги накараме да ни отварят кошер по кошер? Дали ще благоволят да си направят труда за кражба със щети от порядъка на 1000 лева?

Досегашния ми опит с полицията ясно говори, че те не си мърдат пръста дори и за 50-100 пъти по-скъпи кражби. Кола са ми крадили в София на стойност 30 000 лева и полицията не си мръдна пръста. Апартамент са ми обирали, на жената са крадили чантичката в Плевен с няколко хиляди лева и всички документи, в Благоевград са ми крадили куфарче от колата на паркинг, във Варна на паркинг са разбивали кола и са ми крадили касетофона и един газов пистолет. Има и още дреболии - общо над 10 случая, в които полицията въобще не си мръдна пръста.

Като цяло съм склонен да си мисля, че в България благодарение на бездействието на полицията престъплението КРАЖБА е масово разпространено. Ако в рамките на 20-30 години само на мене ми се е случвало 10 пъти, може да се предполага, че за цялата страна говорим за поне 20-30 милиона кражби в този период или средно по милион на година. Това прави по 100 000 на месец или по 3000 на ден или по 100 на час. Полицията не само че не помага, ами и отказва да приема документите за подадена жалба, защото така им се влошава процента на разкриваемостта.

Когато ми крадиха колата в София, полицията твърдо отказа да дойде на място и да направи оглед. Накараха ме да отида да подам жалба и там ме мотаха 3-4 часа да пиша на ръка разни обяснения. И за довиждане полицая ми каза "Не разчитай че ние ще направим каквото и да било. Ти си ми 5-ти за деня. Препоръчвам ти да си платиш откупа". Аз го попитах откъде крадците ще ми научат телефонния номер? Отговора: "Спокойно, ще го научат." .......... Останах с впечатление, че той сам ще им го каже, и че това не му е за първи път. Просто една добре настроена схема с участието на полицията.

В Плевен откраднаха чантичката на жена ми заедно с всички документи, бая пари и нейния GSM. Полицаите можеха за секунди да открият чантичката посредством GSM-а в нея. Да, ама не. Първо ни разкарваха няколко часа между различни РПУ-та и никой не пожела да приеме жалбата ни за кражбата. Наложи се да звъня на високо ниво и да се скарам с един от тях, и той прие документите ни. После в продължение на 2 дена търсех връзки на високо ниво, за да се разпоредят да бъдат открити координатите на GSM-a, който все още отговаряше на позвъняванията. Стигна се чак до началника на плевенската полиция, който уж обеща, но всъщност ни излъга.

Мога да ви разкажа подобни случаи и за Благоевград или Варна. Извода от личния ми опит е само един:

БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С КРАЖБИ !!!

Може би така им е разпоредено от най-високо ниво. Самите крадци го знаят това и СПОКОЙНО ВИЛНЕЯТ НА СВОБОДА. Към днешна дата България вероятно е една от най-крадливите държави в целия свят, и това се случва с благословията на властимащите. 99% от всички жалби за кражби се изхвърлят в кошчето, и по този начин официалната статистика за кражбите е силно занижена, а разкриваемостта изкуствено се поддържа на високо ниво.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Преди години , в едно село попитали една бабичка - ,,Има ли крадци бабе,, ?
    - ,, А , имаше ама отидоха в града и станаха полицаи ,, .

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Като цяло съм склонен да си мисля, че в България благодарение на бездействието на полицията престъплението КРАЖБА е масово разпространено.
    По-скоро полицията и нагоре (колко нагоре не знам) получава процент, а може би и голям процент от откраднатото, затова не си мърда пръста.
    0899946746 Поздрави, Емо.

Наблюдател
    Регистриран
    09.07.2013
    Пчеларски район
    Видинско далеч от Дунава
    Защо винаги полицаите ни се виждат виновни.Г-н Матеев полицаите са можели да ти намерят чантата по GSM за минути, но ако погледнеш нашето законодателство, (което е изцяло писано в частта си НК от адвокати само и единственно с цел да защитава престъпника, за да могат те да изкарват парички и то добри) те нямат право да проследяват неговото местоположение, защото е СРС, а според последната поправка в НК, дори разпечатки не се разрешават дори при издирване на изчезнали лица, а какво остава за открадната чанта, колкото и да ни е скъпа.
    Относно огледа на откраднатият Ви автомобил, едва ли е имало какво да се види, освен празният паркинг, Хорейшо Кейн може и да намери нещо ако е във филма.
    Учи се от грешките на другите. Няма да живееш толкова дълго че да ги направиш сам всичките.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    След като полицията е с "вързани" ръце,крака,затворени очи и запушени уши у мен напира въпроса,аджеба,какво върши и изобщо необходима ли е.ДА,определено са НЕвинни.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    След като полицията е с "вързани" ръце,крака,затворени очи и запушени уши у мен напира въпроса,аджеба,какво върши и изобщо необходима ли е.ДА,определено са НЕвинни.
    Да дебнат в храстите и да ме глобяват, че вместо фаровете съм включил лед светлините, а те на яркото слънце не се виждали. Голямо нарушение.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ти пък нямаш ли си антирадар-виновен......

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Дано се намерят крадците и се възстановят загубите поне от части. Но и да стане едва ли нещо ще им се случи на крадците имайки предвид Българското законодателство. Докато не се вземат драстични мерки нещата няма да се оправят.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Да дебнат в храстите и да ме глобяват, че вместо фаровете съм включил лед светлините, а те на яркото слънце не се виждали. Голямо нарушение.
    Не бъркай КАТ с охранителна полиция.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от сашо 38 Виж публикацията
    Не бъркай КАТ с охранителна полиция.
    Все от един дол дренки. Сега след катастрофата в Яхиново ще видиш какво ще се получи. Полицейщина.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •