Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 70 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 692
    Потребител
    Регистриран
    18.02.2012
    Пчеларски район
    Свищов, В. Търново
    Аз и сега си продавам мед на дребно и едро и неползвам преарати съсдржащи амитраз. Мисля че достатъно има изписано във форума за препаратите просто ми беше интересно за "бипина". Успешна на всички

Потребител
    Регистриран
    29.04.2011
    Колеги имам една тръвна с рояк от2014г. Сложих тръвната върху рамките на дадан-блатов кошер и тъка презимува. Скоро прегледах сем.и установих,че в тръвната е пълно с пило и пчели,а на рамките нямаше нито пило нито мед. Дайте съвет какво да правя с нея:да чакам майката да слезе и да преместя тръвната в друг кошер за да увелича бройката на кошерите или да я срежа

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Майката ще слезе и ще осемени 2-3 рамки тогава махаш тръвната като връщаш майката в тръвната. В кошера остават пилото и младите пчели. След 20 дена повтаряш упражнението.

Потребител
    Регистриран
    29.04.2011
    Благодаря vencii ще направя това упряжнение

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Сигурен ли си , че са крадци ?
    Според мен , няма да има проблем със самозаселване на пчелен рой.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Огромна грешка е да се постави рамка макар и с малко мед.Да,крадците ще попречат на евентуален рой.Задължително рамките трябва да са сухи.
    Ето вариант за подсушаване.Разбира се може и в кошер да се подсушат.Друг вариант е да се изреже медовия участък.....
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Изображение1451.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    В една от питите , оставям по-малко мед и винаги съм имал успех .
    Малко - около стотина грама .

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Винаги слагам черни и стари пити смалко мед плюс една основа капана да е от 3 пити ,важен е обема горските роеве са 2-3 пити ДБ рядко идва рои които да се хване под капана и да не му стига пространството,наи важно е местото в гората трябва да има пчели в хралупи които переодично хвърлят 5-6 роя.Крадците не пречат на разузнавачките те взимат и бягат не вардят входа като свърши меда не идват но помнят мястото и когато станат разузнавачки карат роя там ,познавам само един които е хванал повече роеве от мен но тои спи в гората .

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    По време на кражбата рой няма да влезе.А черните пити без пчели(рой) са инкубатор за восъчния молец и много бързо дават фира,което прави капана НЕинтересен за роевете....
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Изображение1457.jpg‎  

Страница 6 от 70 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •