Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 18 от общо 18
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Тези дъна на Украински лежак ли ще се ползват или на украински 10/12-так?
    Ако са за лежак дълбоките сякаш са по-добре, защото ще остави по голямо подрамъчно пространство през зимата. Там поставянето на магазин под плодника си е направо приключение за двама.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Тези дъна на Украински лежак ли ще се ползват или на украински 10/12-так?
    Ако са за лежак дълбоките сякаш са по-добре, защото ще остави по голямо подрамъчно пространство през зимата. Там поставянето на магазин под плодника си е направо приключение за двама.
    За магазин под лежак не се бях сещал. Аз ползвам горни, като на всички останали, но и с тях си е жива мъка. Но не си ги развалям, че ми са от далечното минало и имаше на тях номера 300 и незнам колко беше. С тях започнах и са ми скъпи. Те ме оставят, но аз не. Като стана на 100 и кусур години ще основа музей и ще ги изложа там. И хората ще си викат: ето още един луд, който се е трепал с тия кютуци.

Наблюдател
    Регистриран
    08.02.2015
    Пчеларски район
    с.Бресте, общ. Червен бряг, обл. Плевенска
    Здравейте! Този уйкенд подготвих новите си кошери за старта, окомплектовал съм ги с дълбоки дъна (това ми е за първи път) и се сблъсках с един проблем. Не мога да сложа мишепредпазители. Прелките така са направени, че при поставянето на мишепредпазителя не могат да се затварят, а и райберчето е на място което пречи за поставянето и движението на едната страна на предпазителя. В момента тук не намирам нищо, а събота (9 май) трябва да зареждам отводките и нямам време за четене на целия форум.
    Моля Ви дайте съвет.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Защо ти е да затваряш прелка, на която има мишепредпазител?
    А относно райбера, можеш да го преместиш предполагам?
    Този пост е редактиран от delpi; 05.05.2015 в 10:42. Причина: печатна грешка

Наблюдател
    Регистриран
    08.02.2015
    Пчеларски район
    Да мога да махна райбера, но се появяват 2 дупки през цялото дъно. Следва запълвания и т.н. За прелките: да може да стоят отворени, но при евентуални премествания ще пречат, а и защо неизползваемата да стои на дъжд, сняг. Но не само това е проблема. Когато поставя на горния вход мишепредпазител се оказва висок и надига първия корпус. От друга страна без мишепредпазител (и като регулатор на отвора) не ми се иска да стоят. Ако слагам нали и на двата входа трябва да има по един?

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    При премествания ще сваляш мишепредпазителите. Аз моите ги закрепях с 2 кабарчета и свалянето им е много лесно. А друг е въпроса, че принципно мишепредпазителите се слагат само за зимните месеци, когато семейстовото е на кълбо и не може да си охранява гнездото.
    Относно това дали трябва да имаш мишепредпазители и на двете прелки - това зависи от позицията на дъното ти. Ако дъската е на горна позиция, то на долната прелка няма нужда от мишепредпазител. При мен зимуваха на горно положение на дъската, понеже имах магазин под плодника и съответно имах мишепредпазител само на горнала прелка.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от XAHKPYM Виж публикацията
    Да мога да махна райбера, но се появяват 2 дупки през цялото дъно. Следва запълвания и т.н. За прелките: да може да стоят отворени, но при евентуални премествания ще пречат, а и защо неизползваемата да стои на дъжд, сняг. Но не само това е проблема. Когато поставя на горния вход мишепредпазител се оказва висок и надига първия корпус. От друга страна без мишепредпазител (и като регулатор на отвора) не ми се иска да стоят. Ако слагам нали и на двата входа трябва да има по един?
    Има много вида мишепредпазители, избери си най удачния. Мойте са хванати с райбери които не пречат на затварянето на прелката и се свалят и слагат за секунда. В момента не ти трябват, ако ти е по слабо семеиството, ограничиизбери входа с летва. Всичко се прави да ти е удобно.

Наблюдател
    Регистриран
    08.02.2015
    Пчеларски район
    Благодаря Ви! Това с кабърчетата ми хареса По тоя начин мога да ги сложа и с пчелите в кошера без да чукам по него. Само че капачетата не пречат ли?
    А семействата ще са слаби, няма друг начин - отводки купувам на 4 рамки и е хубаво да мога да стеснявам и разширявам отворите.

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •