Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 59

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    МЕТОД 3 - Прехвърляне за 21 дена

Този метод за мене е само теоретичен, но за сметка на това на пръв поглед изглежда многообещаващ. Накратко:
    1. Търси се майката и се слага в нов корпус от желания модел, пълен с восъчни основи.
    2. Над него се слага ханеманова решетка, а над нея - стария корпус от другия модел.
    3. Разчита се, че младите пчели ще дойдат при майката и ще започнат да градят, а след това всичко ще си дойде на мястото.
    4. След 21 дена стария корпус отгоре е свободен от пило, и може да се изземе от семейството и да си ходи по предназначение.

Въпросът ми всъщност е дали някой е пробвал само с голи восъчни основи и с нищо друго? Не че няма да стане - вероятно ще стане, но не искам семейството да дръпва назад и майката да стои безработна няколко дена. Идеята е долу да слязат достатъчно млади пчели и да започнат да градят по-бързо, отколкото майката може да снася. При това положение за семейството няма да има загуби от неснесени яйца, и освен това метода се явява и една перфектна противороева мярка. Пък и сега си му е времето за такива вмешателства (смяна на системата кошери). Сега или никога. По-рано семействата са слаби, а по-късно се влиза в периода на пашите и тогава пчеларя вече си има други проблеми и е претоварен от работа.
    Пробвал съм го това за което питаш НЕ РАБОТИ методът
    Милен Михов

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Пробвал съм го това за което питаш НЕ РАБОТИ методът
    ????????????? Дай малко повече информация какво се обърква.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    ????????????? Дай малко повече информация какво се обърква.
    Младите пчели който се грижат за пилото и майката си остават при пилото(Инстинкт) а долу старите не градят и пак си се качват горе при гнездото.Майката и се нарушава храненето отслабва и си преминава през ХР което е и (Опасния момент) за самата майка .Дори и да размениш местата на корпуса с В.О ефекта е същия.Все пак знам ,че ще пробваш но ,ще Ви помоля после да споделите резултата .Успех със експеримента
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Има още един много по логичен начин за който съм убеден на 99% ,че ще е успешен освен това е и по лесен + още една екстра силна отводка но не съм го експериментирал.За целта си оставих 1бр ДБ за да проверя логиката си по казуса .
    Милен Михов

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •